Onderwijsinstellingen maken kans op presentatie tijdens Onderwijsdagen 2009

vrijdag 28 augustus 2009

Opgeven mogelijk tot en met 13 september 12.00 uur

Utrecht, 28 augustus 2009
- SURF en Kennisnet bieden onderwijsinstellingen de mogelijkheid een presentatie te geven aan de bezoekers van De Onderwijsdagen 2009. De Onderwijsdagen bieden een tweedaags congres waarbij innovaties op onderwijsgebied centraal staan. Het thema is dit jaar ‘Samen Slim Leren’. De presentaties moeten hierop aansluiten. Voorstellen kunnen tot en met 13 september aanstaande worden ingezonden.

Hotlinks:
- website Onderwijsdagen 2009
- website SURF
- website Kennisnet

Call for proposal
Om onderwijsinstellingen de gelegenheid te geven zelf hun interessante trends, projecten of praktijkvoorbeelden op het gebied van (ICT-)innovaties in het onderwijs te presenteren, is voor een deel van het programma een call for proposals opengesteld. Van de ruim 100 sessies die in twee dagen de revue passeren, zijn er 16 beschikbaar voor eigen presentaties. Onderwijsinstellingen die zelf een presentatie willen aanmelden, kunnen tot en met 13 september 12.00 uur een voorstel indienen.

Selectie
Het voorstel moet aansluiten bij de thema's 'organiseren van onderwijs', 'slim toepassen van nieuwe leermiddelen', 'samen leren en doceren', 'verstandig verbinden' of 'het afstemmen van vraag en aanbod'. Afhankelijk van het aantal ingediende voorstellen wordt per thema een voorselectie gemaakt. Deze selectie komt 16 september op de website te staan. Het publiek kan dan stemmen welke voorstellen een plaats in het programma krijgen. Stemmen kan tot 27 september 2009.

Onderwijsdagen 2009
De Onderwijsdagen vormen het jaarlijkse evenement over ICT-ontwikkelingen binnen het onderwijs. Tijdens dit congres worden bestuurders, managers, adviseurs en docenten uit het primair, voortgezet, middelbaar en hoger onderwijs op de hoogte gesteld van de nieuwste ontwikkelingen. Onderwerpen als doorgaande leerwegen, toetsen, studiekeuze, mobiliteit, innovaties en internationalisering komen aan bod in presentaties en workshops. Tevens is er ruimte tijdens het event om te netwerken met experts en collega's. 

Meer informatie en aanvraagformulieren zijn beschikbaar op www.deonderwijsdagen.nl.