BIT realiseert derde hypermodern datacenter

dinsdag 18 augustus 2009

BIT realiseert derde hypermodern datacenter

 

1200 m2 serverruimte verdeeld over drie verdiepingen

Ede, 18 augustus 2009  – Zakelijke internet service provider BIT levert deze week zijn uitbreiding op datacenter BIT-2 op. Dit derde hypermoderne datacenter biedt ruimte aan 1200 m2 extra capaciteit, verdeeld over drie lagen. De kelderlaag van het datacenter in Ede ligt op ruim zeven meter boven NAP. Bij een grote overstroming blijft het datacenter droog.

- Bekijk hier deze en meer afbeeldingen van de bouw
- Bekijk hier de timelapse video van de bouw

In 2006 realiseerde BIT zijn tweede datacenter. Tijdens de bouw is toen rekening gehouden met een mogelijke uitbreiding. Binnen twee jaar was de ruimte in het tweede datacenter volledig benut. Met de gerealiseerde nieuwbouw beschikt BIT nu over 1800m2 serverruimte verdeeld over drie datacenters. BIT heeft daarmee voldoende ruimte voor bestaande klanten om verder uit te breiden en voor nieuwe klanten die gebruik willen maken van een datacenter van deze tijd.

Alex Bik, technisch directeur bij BIT: “Bij de realisatie van de vorige nieuwbouw, dachten we een aantal jaren vooruit te kunnen. Veel sneller dan verwacht was onze ruimte uitverkocht. Klanten kiezen ons omdat we continu meegaan met de nieuwste datacenter technologie. Daarnaast geven veel bedrijven aan dat ze naast de beschikbare knowhow, techniek en capaciteit het geruststellend vinden dat we op 10 meter boven NAP zitten. Voor ons een extra gegeven dat we op de juiste weg en de juiste plek zitten. We kennen geen problemen met vloerbelasting, koeling en stroomvoorziening en overstroming is ook geen gevaar. Hierdoor is ook het nieuwe datacenter een zeer aantrekkelijk alternatief voor de Randstad."

BIT beschikt nu over drie datacenters. Het eerste datacenter BIT-1, ruim 200 m2 is nog steeds in gebruik en dient als back-up locatie. BIT-2 beschikt over 400 m2 serverruimte en BIT-2B,C,D heeft 1200 m2 serverruimte verdeeld over drie verdiepingen waarvan één zelfs ondergronds. Elke laag beschikt over 400m2 vloeroppervlak.