Hitachi Data Systems opent robuust groen datacenter van 10.000m2 in Yokohama

maandag 24 augustus 2009

Hitachi Data Systems opent robuust groen datacenter van 10.000m2 in Yokohama

 

State of the art datacenter voorbeeld duurzame storage-strategie

 

Amsterdam, 24 augustus 2009 - Hitachi Data Systems dochteronderneming van Hitachi, Ltd. (NYSE: HIT) en leverancier van Services Oriented Storage Solutions, opent een groen datacenter in Yokohama, Japan. Het Yokohama Third Center beslaat 10.000 vierkante meter en kan gerekend worden tot een van de meest robuuste en betrouwbaarste datacentra. Het groene datacentrum past een energie-efficiënte technologie toe waarmee het een benchmark van 1.6 PUE(Power Usage Effectiveness) wil behalen. Daarnaast garandeert het rekencentrum het hoogste niveau aan betrouwbaarheid, beschikbaarheid en databeveiliging.

 

Om competitief te blijven zoeken bedrijven een infrastructuur met een beschikbaarheid van 100 procent. Echter het hoge energieverbruik veroorzaakt doordat machines continu aanstaan, is niet duurzaam en heeft ook een negatief effect op het bedrijfsresultaat. Het nieuwe datacenter speelt HDS in op de vraag van klanten naar beveiliging en efficiëntie in beheer en kosten. Bovendien helpt het bedrijven een groenere en duurzamere benadering te implementeren waarmee ze processen kunnen optimaliseren en operationele kosten verlagen.

 

Hitachi past in het nieuwe datacenter kennis toe die het heeft opgedaan met het eigen IT Power-saving plan en Eco-friendly Datacenter Project. Het Yokohama datacenter gebruikt een speciale thermale hydraulische simulator om de koeling en inrichting van de hardware te optimaliseren. Verder zorgt een tuin op het dak van het datacenter voor schaduw die in de zomer kan bijdragen aan een temperatuurverlaging in het datacenter van drie graden. Een geïntegreerd control center monitort continu de status van de IT-apparatuur, serverkamers en andere faciliteiten in het gebouw.

 

Hoogste uptime

Hitachi’s Yokohama Third Center is even betrouwbaar als een Tier IV datacenter. Dit betekent dat het de hoogste uptime garandeert. Klanten hebben de beschikking over uitgebreide beheerdiensten zoals storage management met centrale en snelle trouble shooting. Hiermee kunnen zij de processen en het beheer van hun informatiesystemen optimaal inrichten en daarmee de Total Cost of Ownership (TCO) verlagen. Het groene datacenter is onder meer voorzien van Hitachi Storage Virtualization en Hitachi Dynamic Provisioning-technologie en komt tegemoet aan de snel veranderende zakelijke behoeften. 

 

“Hitachi Data Systems richt zich op het leveren van groene storagetechnologie voor het datacenter en het doorvoeren van ecovriendelijke innovatie in het gehele productportfolio”, vertelt Asim Zaheer, vice president product en competitive marketing bij Hitachi Data Systems. “Veel van onze producten zoals het Hitachi Universal Storage Platform V en VM en Hitachi Dynamic Provisioning, bieden belangrijke mogelijkheden de bestaande capaciteit beter te benutten, terwijl het tegelijkertijd verbruik van energie en koeling omlaag brengt. Het ontwerp van ons nieuwe datacenter sluit hier geheel bij aan.”

 

Door Hitachi Data Systems hebben organisaties minder storage-apparaten nodig en uiteindelijk ook minder elektriciteit en ruimte. Dit zorgt voor directe winst met betrekking tot het gehele storagebeheer.

 

Belangrijkste functionaliteiten van het Yokohama Third Center:

1. Milieuvriendelijk datacenter: Door projecten als Eco-Friendly Datacenter Project, het datacenter energiebesparingsproject van de Hitachi Groep te combineren met de energiebesparend hardware van het IT Power Saving plan ontstond een milieuvriendelijk datacenter.

2. Geïntegreerd controlecentrum: voor een centrale monitoring van de operationele status van alle IT-apparatuur, serveromgevingen en de gebouwen. Dit gebeurt 24 per dag het hele jaar door. Hierdoor worden systemen gevisualiseerd, zodat snel gereageerd kan worden bij problemen.

3. Efficiënt gebruik van energie: Het datacenter maakt gebruikt van een reeks krachtbronnen, inclusief een driedimensionale thermale hydraulische simulator, genaamd AirAssist. Deze optimaliseert de koeling en hardware lay-out. Een vernieuwende technologie past de airconditioningsystemen aan naar het energieverbruik van de IT-infrastructuur.

4. Natuurlijke koelingsystemen :Een daktuin voorziet het gebouw van schaduw. Hierdoor verlaagt de binnentemperatuur met drie graden Celcius tijdens de zomer. Brandblusapparaten die werken op stikstofgas en koelingsystemen die buitenlucht gebruiken, hebben een positieve uitwerking op het milieu, zowel op regionaal als op globaal niveau. Beiden hebben geen invloed op de ozonlaag, noch op de opwarming van de aarde.

5. Robuust structureel ontwerp. Een solide fundament en een seismische isolator zorgen voor een structureel ontwerp, bestand tegen de meest voorkomende aardbevingen in de regio. De vloerbelastingscapaciteit van de serverruimte bedraagt 1t/m2. Sterk genoeg voor de installatie van geïntegreerde blade servers.

6. Beveiliging. Een volledig redundante elektrische energiebron, authenticatie op basis van vingerafdrukken, toegangscontrole op basis van een identiteitskaart, alarmsensoren verbonden met camera’s en een tailgating preventiesysteem, garanderen een hoog beveiligingsniveau.