APC introduceert MGE Galaxy 3500 UPS voor kleine datacenters en industriële toepassingen

donderdag 20 augustus 2009

Vianen, 19 augustus 2009 - APC by Schneider Electric introduceert de MGE Galaxy 3500, een krachtige drie-fasen noodstroomvoorziening (UPS). De innovatieve UPS heeft een compacte afmeting en robuuste behuizing. De MGE Galaxy 3500 is geschikt voor uiteenlopende toepassingen binnen het 10-40kVA segment en daarmee een veelzijdige UPS voor kleinere datacenters en serverruimtes tot veeleisende industriële omgevingen.

Hotlinks
- Website APC MGE Galaxy 3500
- Hoge resolutie afbeeldingen

 

Door gebruik te maken van hot-swappable batterijen verkleint de MGE Galaxy 3500 downtime, doordat batterijen gewisseld kunnen worden zonder dat de UPS uitgeschakeld hoeft te worden. De UPS is ontworpen om uiteenlopende functionaliteit te bieden binnen een kleine afmeting. Hierdoor wordt optimaal gebruikgemaakt van de beperkte beschikbare ruimte in IT-omgevingen en kan het apparaat zelfs in bedrijven zonder specifieke IT-ruimte worden gebruikt. Dankzij de dubbele online conversie is er geen merkbare overgang tussen gewone en noodstroom, zowel qua tijd als kwaliteit van de stroom. De UPS is verder parallel te schakelen (tot vier stuks) zodat de capaciteit verder wordt vergroot en de stroombeveiliging redundant kan worden uitgevoerd.

Robuust
De MGE Galaxy 3500 is ontworpen om het leven in een industriële omgeving aan te kunnen. Verstevigde staalplaten beschermen de UPS tegen vuil, vloeistoffen en hardhandige omgang. De eenvoudig te vervangen luchtfilters houden de apparatuur stofvrij om optimale prestaties te garanderen. Bovendien is de efficiëntie van de UPS met 96 procent een van de momenteel hoogst mogelijke beschikbaarheid, wat zorgt voor lage gebruikskosten.

"De MGE Galaxy 3500 biedt stroombeveiliging voor uiteenlopende omgevingen en is de meest efficiënte UPS voor breed gebruik in de markt", aldus Wim Hendriksen, country manager Benelux van APC by Schneider Electric. "Hij biedt de betrouwbaarheid en robuustheid die bekend is van de Galaxy-lijn, en biedt daarbovenop extra grote schaalbaarheid en efficiency."

Prijs en beschikbaarheid
De MGE Galaxy 3500 wordt officieel geïntroduceerd op de Elektrotechniek beurs van 28 september tot 2 oktober, maar is reeds leverbaar. Adviesprijzen starten bij 8.225,00 euro. Deze prijs is inclusief installatie en een jaar lang 'volgende dag on-site'-garantie. Deze garantie is uit te breiden naar een vier uurs reactietijd. Daarnaast biedt Schneider Electric een monitoring service op afstand, waarmee gebruikers kunnen profiteren van Schneider Electric's ervaren stroomprofessionals en kosten voor eigen beheer verlagen.

Specificaties
De MGE Galaxy 3500 beschikt onder andere over:
- nieuw schuifmechanisme waarmee de volledige stroommodule ter vervanging gemakkelijk in en uit kan worden geschoven.
- schakelaar aan de voorzijde om de omleidingsroute (bypass) te activeren ten gunste van onderhoudswerkzaamheden.
- Twee hoofdin- en uitgangen, zodat er verbinding kan worden gemaakt met meerdere stroominputs voor grotere beschikbaarheid.
- Busbar-verbindingen voor een gemakkelijke koppeling met externe battery-packs.
- Mogelijkheid om een kleinere generator te installeren (1,5 x UPS kVA).
- Gebruiksvriendelijke interface met backlit display, onafhankelijke statusindicatoren en navigatieknoppen.
- Netwerk management card waarmee de UPS op afstand is te beheren via een web-browser.