Arriva beveiligt zijn computersystemen met ESET NOD32

woensdag 26 augustus 2009

Sliedrecht, 25 augustus 2009 - Arriva Nederland, een van de vier openbaarvervoerbedrijven in Nederland, heeft gekozen voor ESET NOD32 Antivirus van SpicyLemon om het netwerk tegen malware te beschermen. De keuze voor de software werd met name genomen vanwege de zeer kleine impact op de systeemprestaties.

Arriva exploiteert verschillende buslijnen door het hele land en regionaal treinvervoer in de provincies Friesland, Groningen en Zuid-Holland. De IT-infrastructuur van Arriva wordt centraal aangestuurd vanuit Heerenveen.

Hotlinks
- Website Arriva
- Website SpicyLemon
- Hoge resolutie afbeeldingen


Arriva beschermt met NOD32 ongeveer 600 computersystemen, waarvan 400 kantoorwerkplekken en 200 functionele computers, zoals kassa’s, presentatie-pc’s, internet-pc’s en downloadterminals. Met hun enterprise producten bedient NOD32 de grootzakelijke markt.

Het viel Arriva op dat de eerdere beveiligingssoftware veel impact had op de prestaties van de systemen. De pc's werden trager, maar ook de servers hadden last van de software. Gerrald Voerknecht, manager ICT bij Arriva: "We hadden met name last van de overkill aan extra applicaties binnen de beveiligingsoplossing. Zaken die we niet of nauwelijks gebruikten, maakten wel gebruik van de resources, met alle gevolgen van dien."

Effectief en efficiƫnt
Het vervoersbedrijf zocht naar een alternatief en vond dat in NOD32. Voerknecht: "NOD32 komt in testen vaak goed naar voren op het gebied van detectieniveaus. Hoewel het product niet tot de hele grote namen behoorde, ben ik op basis van de goede ervaringen van anderen met de software aan de slag gegaan. Die ervaringen waren zeer positief, waarna de keuze snel was gemaakt."

Arriva maakt onder andere gebruik van NOD32 Antivirus for Exchange Server. Daarnaast draait NOD32 op servers en op de werkstations om ook de interne activiteiten te beveiligen. Voerknecht: "NOD32 op de werkstations vangt een hoop op. Wanneer mensen bijvoorbeeld gebruik maken van een usb-stick met twijfelachtig materiaal erop, wordt dit meteen herkend en gaat er een notificatie naar de IT-afdeling.”