Bol.com en Sony bundelen krachten met introductie 'Digitaal Lezen' in Nederland

woensdag 26 augustus 2009

Sony gaat grote groepen lezers bekend maken met digitaal lezen

Badhoevedorp, 26 augustus 2009 -
Sony introduceert de nieuwste generatie Readers. Nederland is het eerste land in Europa waar de Sony Readers verkrijgbaar zijn. Bol.com is de leverancier van digitale boeken. Beide partijen zetten hiermee in op 'Digitaal Lezen'. De nieuwste generatie Sony Readers zorgen voor dezelfde leeservaring als papieren boeken, maar zijn dunner dan een paperback. De zeer gebruiksvriendelijke en lichtgewicht Sony Reader is slank vormgegeven, heeft een aluminium behuizing en biedt ruimte aan 320 digitale boeken*. Met een adviesprijs van 299 euro voor de Sony Reader Touch Edition en 199 euro voor Sony Reader Pocket Edition  en de meer dan tweeduizend beschikbare Nederlandse boektitels via bol.com, ligt de Sony Reader in ieders bereik.

* via een optioneel verkrijgbare Memory Stick kunnen echter vele duizenden boeken worden opgeslagen op de Sony Reader Touch Edition.

Deze en veel meer hoog resolutie beeld- en videomateriaal is beschikbaar via sony.nl/pers


Digitaal lezen voor iedereen beschikbaar
Digitaal lezen is vanaf vandaag een feit. In een overvol Ketelhuis in Amsterdam kondigde Sony vanmiddag samen met bol.com hun plannen aan over 'Digitaal Lezen'. Zij maken in Nederland zo een begin met de digitalisering van het boek, de eerste vernieuwing in de manier van lezen sinds Gutenberg's uitvinding van de boekdrukkunst. Met de introductie van de aantrekkelijk geprijsde Sony Readers en de beschikbaarheid van tienduizenden digitale boeken via bol.com, zal de populariteit van digitaal lezen de komende maanden een enorme vlucht nemen. In Europa waren eerdere versies van de Sony Reader al verkrijgbaar in diverse Europese landen, waaronder Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland.

Beeldscherm als inkt op papier
De Sony Reader Touch Edition heeft een 6-inch (diagonaal 15,2 cm) touchscreen en dankzij de geavanceerde beeldschermtechnologie heeft de gebruiker een leeservaring die gelijk is aan inkt op papier. Geen flikkerend beeldscherm maar zeer scherpe tekst en afbeeldingen, zelfs buiten in fel zonlicht. De Sony Reader Touch Edition is zowel horizontaal als verticaal te gebruiken waarbij de lettergrootte aanpasbaar is in vijf verschillende standen (S, M, L, XL en XXL). Een volledig opgeladen batterij is goed voor ongeveer twee weken leesplezier of 8000 pagina's. Via de stylus (pennetje) of het toetsenbord op het scherm zijn aantekeningen in de documenten te maken.

De Sony Reader Pocket Edition  heeft een 5-inch (diagonaal 12,7 cm) compact scherm. De Sony Reader Pocket Edition is net als de Touch Edition zowel horizontaal als verticaal te gebruiken waarbij de lettergrootte aanpasbaar is in drie verschillende standen (S, M, L).

Meer dan alleen boeken
Naast de ePub-formaat eBooks zijn ook Adobe PDF-bestanden, Word-documenten, JPEG, ongecodeerde MP3-en AAC-audiobestanden*  te lezen via de Sony Reader.

* MP3- en AAC-bestanden kunnen alleen worden gelezen met de Sony Reader Touch edition.

Boeken op de Sony Reader
De gebruiker kan via het Internet boeken bestellen en downloaden, en deze vervolgens op de Sony Reader plaatsen. Met behulp van een optionele verwisselbare Memory Stick Pro Duo of SD geheugenkaarten is de Sony Reader Touch Edition geschikt te maken voor duizenden boeken en documenten. Boekenliefhebbers kunnen vanaf vandaag bij bol.com tienduizenden Nederlandse en Engelstalige digitale boeken kopen en op hun E-Reader lezen, waaronder bestsellers van Herman Koch, Adriaan van Dis en Herman Brusselmans. Daarnaast zijn er exclusieve verhalen te downloaden van Susan Smit, Kluun, Ronald Giphart, Arthur Japin, Joost Zwagerman en vele andere Nederlandse en Vlaamse schrijvers.

Sony, duurzaamheid en het milieu

Per product werkt Sony een eco-strategie uit op basis van de pijlers Proces, Product en Planeet. Zo ook bij het ontwikkelen van de Sony Reader. Alle inspanningen op dit gebied zijn terug te vinden op www.sony.nl/eco.

Prijs en beschikbaarheid

De adviesprijs van de Sony Reader Touch Edition is 299 euro

De adviesprijs van de Sony Reader Pocket Edition is 199 euro

De Sony Reader Touch Edition is verkrijgbaar in Zwart, Rood en Zilver, de Reader Pocket Edition in Blauw, Zilver en Roze. Ze worden geleverd met alle benodigde software op het apparaat en boeken zijn te downloaden via bol.com.

De Sony Reader modellen zijn vanaf 2 september 2009 beschikbaar via bol.com, CAPI Schiphol, alle ANWB winkels en de eigen Sony winkel www.sonystyle.nl.