Nieuwe Smart-UPS RT van APC voor elektrotechnische markt

donderdag 13 augustus 2009

Vianen, 13 augustus 2009 - APC by Schneider Electric introduceert drie nieuwe modellen in zijn Smart-UPS RT-lijn. De stroombeschermers zijn specifiek ontwikkeld voor de elektrotechnische markt en verschijnen in een 3kVA, 5kVA en 6kVA variant.

Hotlinks

- Website APC Smart-UPS RT
- Hoge resolutie afbeeldingen


De veelzijdige, dubbele conversie online UPS met 'hard wired' in- en outputaansluiting, houdt rekening met de karakteristieke omstandigheden in de gebouwinfrastructuur en facilitaire sector. Specifieke toepassingen als motoren en lineaire stroomvoorzieningen zijn gevoeliger voor veranderingen in voltage en frequentie. De Smart-UPS RT speelt hierop in door deze te reguleren en zonder onderbreking in de stroomoverdracht over te stappen van en naar batterijstroom.

De nieuwe modellen bieden beschikbaarheid, beheerbaarheid en flexibiliteit voor elke installatie. De dubbele conversie UPS'en bieden een ononderbroken stroomtoevoer, dankzij de hot swappable, plug-en-play batterijen. Via handmatige en automatische interne bypasses wordt de stroomtoevoer verzekerd. Bovendien kunnen tot maximaal tien battery-packs worden gekoppeld aan de UPS om te voorzien in een nog langere looptijd.

Beheer en flexibiliteit
De seriële interface en bijgeleverde kabel voor lokale configuratie vergroten de beheerbaarheid. Het SmartSlot biedt gelegenheid om uiteenlopende APC management cards te gebruiken, inclusief I/O relay-alarmen, Building Management Integration en Network Management-cards.

De modellen zijn eenvoudig aanpasbaar voor toepassing in racks of toreninstallaties. Het output-voltage en de frequentie zijn af te stellen aan de hand van de vereisten. De installatie is eenvoudig dankzij permanente aansluitingen voor zowel de input als output.

Overige specificaties
De Smart-UPS RT beschikt over de volgende specificaties:
- Seriële poort voor lokale configuratie, diagnose en communicatie met de APC PowerChute-software. De 3kVA en 6kVA modellen hebben een DB9-connector, de 5kVA een RJ45-10P10C connector. Daarnaast wordt een APC interfacekabel meegeleverd met een DB9-connector voor aangesloten apparatuur.
- EPO-terminals (Emergency Power Off) voor een verbinding met een externe EPO-switch, zodat de UPS kan worden afgesloten in geval van nood.
- Het control- en statuspanel geeft een reeks basisgegevens weer, zoals een staafdiagram in LED voor de batterijstatus, het belastingspercentage, LED-indicatoren voor de UPS-status, een indicator voor algemene foutmeldingen en een notificatie om de batterij te vervangen.
- Stabilisatievoet om de compacte eenheid een bredere voetafdruk te geven.
- Het opladen van de batterij ter temperatuurcompensatie om een optimale levensduur van de batterijen te verzekeren.