ESET start managed services-aanbod door overeenkomst met Level Platforms

maandag 17 augustus 2009

Integratie van ESET biedt veel meer mogelijkheden voor remote monitoring en management

Sliedrecht, 17 augustus 2009 - Beveiligingsspecialist ESET heeft een overeenkomst gesloten met Level Platforms, leverancier van remote monitoring en management (RMM) software, om een beheerinterface te maken voor ESET NOD32 Business Edition. Hierdoor kunnen ESET-partners het beheer van de software als managed service aanbieden. Daarnaast krijgen wereldwijd meer dan 3000 IT-leveranciers, die Level Platforms’ Managed Workspace gebruiken om diensten te leveren aan het mkb, de mogelijkheid ESET-producten centraal aan te sturen. De samenwerking markeert de officiĆ«le start van ESET op de managed services-markt.

Veel van ESET's kanaalpartners willen overstappen op een managed service-model om hun klanten beter van dienst te zijn. Dankzij de integratie met Managed Workspace van Level Platforms zijn zij daar nu toe in staat. De huidige klanten van Level Platforms profiteren van de samenwerking, doordat de ESET-producten worden toegevoegd aan de lijst met ondersteunde beheerdiensten.

Nienke Ryan, product- en strategiemanager bij
SpicyLemon, de Nederlandse distributeur van de ESET-producten: "Ook in de Nederlandse markt zien we een verschuiving van monitoring in eigen beheer naar het uitbesteden daarvan, zodat het centraal en op afstand gebeurt. Deze overeenkomst speelt hierop in en zorgt ervoor dat ESET bij binnenkomst van de managed services-markt gelijk al een stevige positie heeft.

"We zijn verheugd dat we ESET NOD32 Business Edition kunnen aanbieden als Level Platforms beveiligingsoplossing", aldus Ryck Marciniak, Director Vendor Alliances bij Level Platforms. "We streven ernaar de meest geavanceerde beveiligingsoplossing te bieden en deze overeenkomst speelt daarop in. Dankzij de samenwerking hebben onze klanten gemakkelijke toegang tot een bewezen security-technologie en kunnen we nog betere maatwerk oplossingen leveren."