Hippo en Capgemini sluiten partnerschap voor gezamenlijk aanbod content management- en portal-technologie

vrijdag 14 augustus 2009

Innovatieve en kosteneffectieve oplossingen voor de overheid en het bedrijfsleven

San Francisco / Amsterdam
, 14 augustus 2009 - Capgemini Nederland B.V. ("Capgemini") is een partnerovereenkomst aangegaan met Hippo, ontwikkelaar van web-based, open source Enterprise CMS/ Portal software. De twee bedrijven zullen gezamenlijk end-to-end web content management en portal-oplossingen leveren, gericht op veilig hergebruik van content en applicaties binnen ondernemingen.

Capgemini zal aan zijn klanten oplossingen bieden, gebaseerd op de nieuwe versie van Hippo CMS, versie 7. Deze oplossingen bevatten een enterprise class content management-systeem dat volledig geïntegreerd wordt met web en portal-omgevingen. Met CMS7 levert Capgemini niet alleen een volledige open source stack, maar helpt het bedrijven ook bij het integreren van grote aantallen websites en applicaties op een kosteneffectieve manier. Tezamen met Apache Jetspeed Portal 2.2 en Hippo Site Toolkit sluiten de gekozen oplossingen perfect aan bij omgevingen, waarin multichannel publicatie, applicatie-integratie en veiligheid belangrijk zijn.

De overeenkomst is een nieuwe stap in de onderlinge samenwerking. Eerder hebben beide partijen gezamenlijk de implementatie van Hippo's software met succes voltooid. Ook heeft een aantal medewerkers van Capgemini inmiddels diverse vervolgtrainingen gevolgd in de ontwikkeling en toepassing van Hippo's technologie en werken zij samen met de Hippo community om op de hoogte te blijven van nieuwe features en functionaliteiten.

Hippo's CEO, Jeroen Verberg, zegt: "We zien een sterke vraag in al onze marksegmenten. Het grote aantal hoogopgeleide professionals en de technische expertise van Capgemini voegen een enorme hoeveelheid ervaring en implementatiekracht toe aan het ecosysteem van Hippo. We kijken ernaar uit om samen met Capgemini een nieuwe invulling te geven aan de manier waarop open source Content Management en Portal-technologie wordt ingezet."

"Het team van Hippo heeft laten zien dat zij serieus omgaan met openheid en standaardisatie om integrators te helpen met het bouwen van maatwerkoplossing voor klanten en eindgebruikers. Capgemini is een sterke aanhanger van dit model. Gezien het feit dat onze open source portfolio groeit, zijn we erg verheugd dat we Hippo kunnen toevoegen aan onze applicatie-oplossingen. Hippo CMS 7 is een echt enterprise-class content management-systeem, volledig geïntegreerd met een state-of-the-art Portal. Door met Hippo te werken zullen we verdergaan met het ondersteunen van onze klanten om te besparen op IT-gerelateerde kosten en tegelijkertijd innovatieve business processen toe te voegen", zegt Levente Bokor, Managing Consultant of Capgemini.