SB Groep en BIT starten samenwerking met thin-client technologie Sun Microsystems

dinsdag 11 augustus 2009

SB Groep en BIT starten het project Zonnige Tijden in de Nederlandse IT-Valley. In deze samenwerking wordt de thin-client technologie van Sun Microsystems aangeboden aan mkb-bedrijven in Midden Nederland die daarmee profiteren van de nieuwste IT-hardware, infrastructuur, hosting en managed services zonder torenhoge investeringen. Op deze manier is een moderne en veilige werkplek voor elke organisatie realiseerbaar.

Door de samenwerking kan een bedrijf zijn complete werkplekinrichting zowel voor thuiswerkplekken als bedrijfswerkplekken uitbesteden aan de SB Groep. De inrichting van werkplekken wordt verricht met Sun-apparatuur. Deze apparatuur is verbonden via een veilige internetverbinding met het hypermoderne en streng beveiligde datacenter van BIT. Het beheer en de monitoring van data en systeemprestaties worden 24 uur per dag verricht door de SB Groep. Door proactief in plaats van reactief te werken ontstaan veel minder problemen. Vanuit het SB Groep managed service centrum worden eventuele onregelmatigheden eerder gesignaleerd door de beheerder dan door de gebruiker.

Werken vanuit een veilig datacenter
Medewerkers zijn niet meer verbonden met een server via een werkstation, maar zijn via een Sun Ray rechtstreeks aangesloten op de eigen beveiligde omgeving in het datacenter van BIT. De Sun Ray is een ultra thin-client, een verbindingskastje zonder processor, harde schijf of koeling. De werkplek is daardoor volledig stil, bijzonder robuust en milieuvriendelijk. De Sun Ray heeft daarnaast geen software en harddisk, en kan geen virussen bevatten, zodat het apparaat 100 procent veilig is.

Alexander ter Meulen, Sales manager bij SB Groep: "Werknemers loggen in met een smartcard die ze in de Sun Ray steken. Daarna is iedere applicatie beschikbaar. Gebruikers zijn niet meer overgeleverd aan mogelijke problemen van traditionele werkplekken. Alle gevoelige onderdelen zoals data en applicaties staan in het BIT datacenter. Dat maakt onderhoud makkelijker en zorgt voor de hoogst mogelijke beveiliging. Elke toetsaanslag wordt via een beveiligde internetverbinding verzonden en de signalen voor het beeldscherm komen ogenblikkelijk terug, zodat de gebruiker geen enkele last van vertraging heeft. Door de samenwerking met Sun en BIT verwachten we een nog groter deel van de zakelijke markt in de regio goed te kunnen bedienen"

"Steeds meer bedrijven weten elkaar te vinden in de Nederlandse IT-Valley. Door gezamenlijk onze diensten en producten aan te bieden realiseren we voor elke onderneming een kostenbesparing per werkplek van vijftig tot vijfenzeventig procent", aldus Alex Bik, Technisch directeur bij BIT.