Wereldomroep kiest Blue Billywig Video Management System

woensdag 12 augustus 2009

Online platform Blue Billywig ondersteunt video-ambities Wereldomroep

Hilversum, 12 augustus 2009 – Radio Nederland Wereldomroep (RNW) kiest voor de publicatie van video op haar websites het nieuwe online videoplatform Blue Billywig Video Management System (BB VMS). RNW verspreidt dagelijks wereldwijd grote hoeveelheden informatie via radio, televisie en internet. Zeven dagen per week, 24 uur per dag en in diverse talen. Hiermee bereikt de Wereldomroep miljoenen mensen en vormt in veel gebieden een belangrijke onafhankelijke bron van informatie. De uitbreiding van videomateriaal op de website is voor RNW een belangrijke stap in het bereiken van de journalistieke doelstellingen van de Wereldomroep.

Hotlinks
Website Blue Billywig
Website Radio Nederland Wereldomroep
Producten Blue Billywig
Case RNW
Fotomateriaal

Eenvoud, inzicht en groot bereik
De videotechnologie is afkomstig van het Nederlandse bedrijf Blue Billywig. Het betreft een online videoplatform dat het beheren en publiceren van beeldmateriaal vereenvoudigt. Daarnaast is het in staat grote wereldwijde piekbelastingen te verwerken en biedt het diepgaand inzicht in het kijkgedrag op de website.

Bij de recente publicatie van het beeldmateriaal van Tanja Nijmeijer bij de FARC in Columbia, is gebleken dat het BB VMS gemakkelijk grote belastingen aankan. Het aantal kijkers in een uur kwam op het hoogtepunt uit op 400 keer de normale belasting.

Daarnaast realiseerde Blue Billywig een Player die qua stijl naadloos past in de RNW-website.

Marc Brouwer van de Wereldomroep: “Het product van Blue Billywig biedt het voordeel van standaardisatie en een wereldwijd Content Delivery Network. Daarnaast is het volledig aanpasbaar aan onze specifieke wensen, bijvoorbeeld als wij de videopublicatie willen integreren in ons WebCMS. Bovendien bieden de statistische gegevens ons de mogelijkheid om onze videoredacties te laten leren van wat onze bezoekers willen.”

Jeroen Meeter, directeur van Blue Billywig: ”Bij deze implementatie, waarbij we nauw samenwerken met de Wereldomroep, is gekozen voor het geïntegreerd publiceren van tekst met video. Doordat onze software de grote verscheidenheid aan videomateriaal met gemak verwerkt, is er maximale flexibiliteit in het tonen van clips nu en in de toekomst. Op die manier kan de Wereldomroep maximaal resultaat behalen uit hun videomateriaal.”