Oracle start maandelijks SaaS licentiemodel voor ISV's

donderdag 9 juli 2009

De Meern, 9 juli 2009 - Oracle introduceert een maandelijks licentiemodel voor Software-as-a-Service (SaaS)- en Cloud Computing-partners. Onafhankelijke softwareleveranciers (ISV's) kunnen vanaf vandaag op maandelijkse basis licenties en support kopen voor componenten van het Oracle Platform for SaaS. Hierdoor kunnen ze hun licentie-investeringen beter afstemmen op de daadwerkelijke behoefte op een bepaald moment. SaaS for ISV is beschikbaar voor elke ISV die geïnteresseerd is in het leveren van een SaaS-toepassing op basis van Oracle Database, Oracle WebLogic Server en Oracle Application Server.

Hotlinks
Oracle SaaS for ISVs Datasheet
Oracle SaaS for ISVs Q&A
Oracle Platform for SaaS
Oracle SaaS Program
Oracle SaaS Blog
Oracle PartnerNetwork
Follow Oracle Partners on Twitter

Het Oracle Platform for SaaS omvat Oracle Database, Oracle Fusion Middleware, Oracle Enterprise Manager en Oracle VM, een uitgebreide, open en geïntegreerde combinatie van technologieën waarmee ISV's verschillende SaaS- en cloud-gebaseeerde toepassingen kunnen ontwikkelen, beheren en uitrollen. Het platform gebruikt Oracle Grid Computing die ISV's ondersteunen bij het leveren van SaaS- en cloud-gebaseede diensten. Daarbij wordt tegemoet gekomen aan eisen van schaalbaarheid, hoge prestaties, hoge beschikbaarheid, integratie, veiligheid en maatwerk. ISV's, hosting service providers en system integrators krijgen bovendien zakelijke en technische ondersteuning via het Oracle SaaS partnerprogramma.

"Oracle is al enige jaren actief in de SaaS-markt met verschillende producten en door samenwerking met een uitgebreid netwerk van SaaS-partners, waaronder ISV's, system integrators en managed hosting partners", aldus Judson Althoff, Senior Vice President, Worldwide Alliances & Channels bij Oracle. "Dankzij het nieuwe maandelijkse licentiemodel kunnen ISV's hun investeringen beter afstemmen op hun zakelijke behoeften, terwijl Oracle's SaaS-platform profiteert van een veelzijdiger gebruik. Door de combinatie van het Oracle Platform for SaaS en de licentieopties beschikken de ISV's over de kracht en flexibiliteit die ze nodig hebben om in de huidige markt te concurreren."