SURFnet benoemt nieuwe Projectmanager Advanced Services en Medewerker Innovatie en Ontwikkeling netwerken

woensdag 8 juli 2009

SURFnet benoemt nieuwe Projectmanager Advanced Services en Medewerker Innovatie en Ontwikkeling netwerken

Utrecht, 8 juni 2009 - SURFnet, ICT-innovator van en voor universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen, heeft Marieke de Wit-van de Vecht benoemd tot Projectmanager Advanced Services en Richa Malhotra tot Medewerker innovatie en ontwikkeling netwerken.

Hotlinks
- Hoge resolutiefoto's
- LinkedIn-profiel Marieke de Wit
- LinkedIn-profiel Richa Malhotra
- Website SURFnet
- Vacatures SURFnet


Marieke de Wit
Marieke de Wit is in haar nieuwe functie verantwoordelijk voor de realisatie van projecten op het gebied van online multimediale samenwerking. Zij werkte eerder als Beleidsmedewerker Elektronische Overheid bij het ministerie van Economische Zaken, waar zij verschillende rollen vervulde op eOverheidsdossiers. Daarvoor was ze als Management Trainee verbonden aan Het Expertise Centrum en werkte op het snijvlak van ICT en openbaar bestuur. Zo was ze gedetacheerd bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Provincie Utrecht en de Stichting ICTU.

De Wit: "In de afgelopen jaren heb ik bij verschillende overheidsorganisaties gezien wat ICT kan betekenen voor dienstverlening. SURFnet werkt aan de innovatie van een aantal mooie diensten, zoals bijvoorbeeld voor online multimediale samenwerking. Ik vind het een uitdaging om een invulling te geven aan de realisatie daarvan".

Richa Malhotra
Richa Malhotra werkt in haar nieuwe functie aan het innovatieproject GigaPort3, waarmee SURFnet het bestaande hybride netwerk doorontwikkelt in de periode 2009-2012 met behulp van een impulsbijdrage uit het FES. Zij was de afgelopen tien jaar als lid van de Technische Staf verbonden aan Bell Labs Europe van het huidige Alcatel-Lucent. Zij promoveerde in de informatica met het proefschrift Quality of Service Modeling and Analysis for Carrier Ethernet aan de Universiteit van Twente. Daarvoor studeerde zij wiskunde aan het Indian Institute of Technology en behaalde zij haar master in toegepaste wiskunde aan de Universiteit van Twente.

Malhotra: "Na meerdere jaren wetenschappelijk onderzoek te hebben gedaan, zocht ik een uitdaging om mijn kennis in praktijk te brengen. Ik kijk er naar uit om met mijn ervaring in innovatief onderzoek een bijdrage te leveren aan het realiseren van een verbeterd 'Next-Generation' netwerk."