Acronis introduceert geintegreerde deduplicatie-, back-up- en recovery-oplossing

dinsdag 7 juli 2009

Acronis Back-up & Recovery 10 geeft een boost aan disaster recovery in virtuele omgevingen

Amsterdam, 7 juli 2009
– Acronis, leverancier van software voor opslagbeheer en herstel na dataverlies, introduceert Acronis Back-up & Recovery 10. Deze nieuwe combinatie van disaster recovery-producten biedt datadeduplicatie, verbeterde ondersteuning voor virtuele omgevingen en gecentraliseerde managementfeatures. De basis wordt gevormd door de diskimaging- en bare metal-technologie van de softwareleverancier.

Acronis Back-up & Recovery 10 is de nieuwe generatie van Acronis True Image-oplossingen. Dankzij datadeduplicatie kan de opslagbehoefte tot 90 procent worden teruggebracht door het verwijderen van back-upkopieën van overbodige gegevens. Tot nu toe was deze functionaliteit alleen voorbehouden aan grotere organisaties vanwege de hoge kosten. Acronis Back-up & Recovery 10 is de meest rendabele deduplicatie-oplossing op de markt, zonder de noodzaak nieuwe hardware aan te schaffen.

Acronis Back-up & Recovery 10 maakt het mogelijk back-ups uit te voeren van Microsoft- of Linux-gebaseerde servers of werkstations en deze terug te brengen naar hun operationele toestand voor de calamiteit. Herstel betreft de gehele harde schijf inclusief besturingssysteem, afzonderlijke applicaties, updates, settings en data. Door het toevoegen van nieuwe mogelijkheden aan zijn producten, biedt Acronis kleine, middelgrote en grote organisaties de kans om met één oplossing hun back-up- en recovery-processen te automatiseren, in zowel fysieke als virtuele omgevingen. Bovendien verschaft de software de mogelijkheid migraties uit te voeren van fysieke naar virtuele omgevingen.

Hotlinks
- Website: www.acronis.eu
- RSS Feed: http://www.acronis.nl/pr/pr.rss.xml
- Twitter:
http://twitter.com/acronis
-
Hoge resolutie afbeeldingen

Acronis Back-up & Recovery 10 ondersteunt VMware, Microsoft Hyper-V, Citrix Xensource en Parallels.
Het product bevat een nieuwe host-based Virtual Machine (VM) back-up agent, waardoor back-up en restore van live VMs via VMware ESX en Microsoft Hyper-V APIs uitgevoerd kan worden zonder installatie van een cliënt op elke afzonderlijke VM.

Acronis Back-up & Recovery 10 maakt tijdwinst en besparingen op personeel mogelijk met een gecentraliseerde, policy-gebaseerd beheer van IT-systemen en infrastructuren. De oplossing kan gebruikt worden voor duizenden machines en zo een IT-beheerder in staat stellen om een back-up strategie te ontwerpen en uit te voeren, waar ook ter wereld, en die aan te passen aan de groei van zijn onderneming.

Dave Russell, vice researchpresident van Gartner Inc: "Vandaag de dag eisen IT-inkopers dat back-up- en recovery-oplossingen een grotere efficiëntie, eenvoudiger beheer en grotere schaalbaarheid bieden. De gemeenschappelijke noemer is dat organisaties, ongeacht hun omvang, ernaar streven de impact van hun technologie-initiatieven te maximaliseren. Zij hebben behoefte aan één product voor zowel virtuele als fysieke back-up, datadeduplicatie voor snellere en meer efficiënte back-up, en het vermogen om een back-up-proces vanuit een enkele console te beheren."

"Acronis heeft zijn marktfocus uitgebreid om beter te kunnen voldoen aan de behoeftes van grote organisaties terwijl mogelijkheden en functionaliteit beschikbaar blijven voor het mkb", vertelt Jason Donahue, President en CEO van Acronis. "Acronis heeft een rebranding doorgevoerd voor de hele productlijn om te benadrukken dat Acronis Back-up & Recovery 10 aanzienlijk meer mogelijkheden levert dan de al erg populaire Acronis True Image-lijn. Tegelijkertijd blijft de back-up- en recovery-toepassing van Acronis het makkelijkst te gebruiken."

Kleine en middelgrote bedrijven kunnen nu profiteren van enterprise-class services, tegen een zeer betaalbare prijs. De toepassing is gebruiksvriendelijk en maakt een snelle back-up en herstel van strategische gegevens mogelijk van of naar een disk, ftp, optische en tape-instrumenten. Het herstellen van een compleet systeem, PC, werkstation of server vraagt niet meer dan enkele minuten in plaats van uren of dagen.

In een tijd waarin organisaties bezuinigen op hardware, stelt Acronis beheerders in staat bestaande platformen te gebruiken zonder verdere investeringen. Met de Acronis Back-up & Recovery 10 Universal Restore optie, kunnen systemen worden hersteld op ongelijke hardware, en is het niet langer noodzakelijke om over identieke standby hardware te beschikken.

Acronis Back-up & Recovery 10 levert:
- Opslag en netwerkbesparingen door data-deduplicatie: www.acronis.nl/backup-recovery/advanced-server/deduplication
- Gecentraliseerd beheer van gedistribueerde systemen: www.acronis.nl/backup-recovery/advanced-server
- Verbeterde ondersteuning voor virtuele omgevingen: www.acronis.nl/backup-recovery/advanced-server-virtual
- Gemakkelijk te installeren, gebruiks- en onderhoudsgemak om exploitatiekosten te verminderen.

Prijs en beschikbaarheid
Acronis Back-up & Recovery 10 is vanaf nu te koop bij Acronis resellers in EMEA. De adviesprijzen variëren van 56 euro (voor een stand-alone) tot 899 euro (voor een advanced server-versie, inclusief gecentraliseerde beheermogelijkheden). De Back-up & Recovery 10 Deduplicatie optie varieert van 22 euro (per werkstation) tot 190 euro (per server). De zakelijke producten worden geleverd inclusief een jaar Acronis Advantage Premier priority support 24/7 en 365 dagen per jaar.