Oracle Exadata scoort op performance in benchmarks

woensdag 8 juli 2009

De Meern, 8 juli 2009 - De Oracle Exadata wint wereldwijd sterk aan populariteit dankzij goede resultaten in verschillende benchmarks. De prestaties van het data warehouse systeem blijken regelmatig die van de concurrentie te overtreffen. Recente grote namen als Amtrak, de Engelse Automobile Association, Garanti Bank, M-Tel en Reseach in Motion bevestigen de positieve invloed van de Oracle Exadata-producten op hun Oracle data warehouses.

Hotlinks
Over Oracle Exadata Storage ServerOracle Data Warehousing
Oracle Database 11g
Oracle Blog: Data Warehouse Insider
Oracle Blog: Database Insider
Volg Oracle Database op Twitter


Oracle Database Machine is een snelle, betrouwbare en schaalbare oplossing voor de integratie, rapportage, analyse en data mining van complexe data. Uit benchmarks blijkt dat de performance tot wel tien keer groter is dan die van bestaande omgevingen. Hierdoor zijn gebruikers in staat meer analyses uit te voeren op grotere hoeveelheden data en sneller antwoord te krijgen op hun vragen. Bovendien maakt Oracle Database Machine het mogelijk om zogeheten data marts te consolideren op goedkopere server- en storage grids.

"De Exadata Database Machine is goed op weg om het meest succesvolle nieuwe product van Oracle in dertig jaar te worden", aldus Oracle CEO Larry Elison. "Verschillende grote klanten van Teradata testten de performance van Oracle Exadata Database Machines en besluiten deze aan te schaffen. Een recente benchmark wees uit dat een Teradata-machine meer dan zes uur deed om een query te verwerken terwijl onze Exadata Database Machine met 30 minuten klaar was."