ASR Vastgoed Ontwikkeling beheert verkoop nieuwbouwprojecten met webapplicatie e-office

maandag 13 juli 2009

Eenduidige invoer gegevens voorkomt fouten en vereenvoudigt verkoopproces

Houten, 13 juli 2009
- e-office, the human software organisation, heeft voor ASR Vastgoed Ontwikkeling een online applicatie ontwikkeld waarmee het bedrijf eenvoudig de actuele verkoopstand van verschillende vastgoedprojecten kan bijhouden. De verschillende partijen die betrokken zijn bij een nieuwbouwproject, zoals makelaars, voegen via de applicatie zelf gegevens over (potentiële) kopers toe. Hierdoor heeft ASR real-time inzicht in het aantal verkochte of onder optie zijnde bouwnummers van een project. Door deze manier van gegevensverzameling is ASR in staat sneller de voortgang van de verkoop te monitoren.

afbeelding project ASR 1_klein.jpg  screenshot 1_applicatie ASR_klein.jpg

Meer afbeeldingen hier te downloaden

ASR Vastgoed Ontwikkeling N.V. is het onderdeel binnen ASR Vastgoed dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van vastgoedprojecten, zowel voor de zakelijke markt (winkels en kantoren) als voor de consument (wonen). Informatie over verkoop en onder optie zijnde bouwnummers werd door de verschillende makelaars aan ASR doorgegevens met behulp van excellijsten. Deze lijstjes werden door ASR samengevoegd tot een totaal overzicht. Om fouten te voorkomen en het proces te versnellen is gekozen om een online applicatie te laten ontwikkelen. De makelaars hebben toegang tot deze applicatie om aan ASR te rapporteren. Alle actuele informatie is zo op ieder gewenst moment beschikbaar.

"Het eerste project waarvoor we de applicatie inzetten, is de verkoop van een woningbouwproject in Hendrik Ido Ambacht met in totaal 147 bouwnummers. Er zijn meerdere makelaars betrokken bij de verkoop van dit project. Door deze applicatie kunnen zij real-time zien welke appartementen al zijn verkocht. Zo zijn zij in staat om hun klanten beter te informeren over de beschikbaarheid", aldus Eric Haan, marketing manager woningen van ASR Vastgoed Ontwikkeling. "Bij verkoop vullen zij direct de volledige gegevens van de kopers in. Wij zijn zo in staat sneller en makkelijker de verkoopakte op te maken, waardoor we het gehele verkoopproces versnellen en kosten besparen."

e-office gebruikte bij de ontwikkeling van de applicatie de nieuwste Microsoft .NET technologie. Veel aandacht is besteed aan het gebruiksgemak. De intuïtieve benadering, het aantrekkelijke design en de fixed price voor het project zijn doorslaggevende redenen voor ASR om voor e-office te kiezen.