Persbericht: Panda Cloud Antivirus: eerste gratis cloudbased antivirus voor consumenten

woensdag 29 april 2009

Minimale systeemimpact en real-time scanning

Panda Security introduceert de bètaversie van Panda Cloud Antivirus. Deze cloudgebaseerde antivirusoplossing voor consumenten biedt real-time scanning van malware in de cloud en heeft 50 procent minder impact op het systeem in vergelijking met de traditionele virusscanners. Consumenten kunnen de software gratis downloaden via www.cloudantivirus.com.
 
Hotlinks:
Video Panda Cloud Antivirus
Foto's Panda Cloud Antivirus

panda cloud antivirusscanning screenshot_website.png


In tegenstelling tot traditionele antivirusproducten, wordt Panda Cloud Antivirus niet lokaal geïnstalleerd. Op de computer bevindt zich alleen een thin-client agent. Malware wordt, in the cloud, via een serverarchitectuur, gescand en geblokkeerd. Zodra de gebruiker verbinding maakt met het internet vergelijkt Panda Cloud Antivirus de (mogelijke) malwarebedreigingen op de computer met de malware in de cloud. Hierbij worden ook nieuwe, onbekende virussen gedetecteerd. Door gebruik te maken van dit nieuwe beveiligingsmodel is er nauwelijks impact op de lokale systemen. Panda Cloud Antivirus bestaat uit lokale en remote antivirus, anti-spyware, anti-rootkit, heuristische scantechnieken en goodware cache, en gebruikt gemiddeld 17 MB aan geheugen.

Collective Intelligence
Panda Cloud Antivirus maakt gebruik van Collective Intelligence, Panda's cloud computing-technologie. Deze technologie maakt gebruik van de kennis en informatie uit het wereldwijde netwerk van miljoenen Panda-gebruikers, zodat  automatisch en in real-time nieuwe malware is te identificeren. Elke desktop fungeert hierbij als sensor zodat Collective Intelligence nieuwe malware real-time kan ontdekken en classificeren. Dit proces gebeurt in minder dan zes minuten. Dagelijks worden 50.000 nieuwe malware samples op deze manier geanalyseerd.

"Met Panda Cloud Antivirus hebben wij een enorme sprong voorwaarts gemaakt ten opzichte van de traditionele antivirusarchitectuur. We bieden consumenten hiermee direct, zonder ingewikkelde installatieprocedures, de snelste bescherming tegen de nieuwste malware met de laagst mogelijke systeemimpact", aldus Juan Santana, CEO Panda Security. "Deze versie is gratis. De meerwaarde zit voor ons in het groeiende aantal gebruikers van het Collective Intelligence-netwerk. Doordat dit netwerk groeit, kunnen we onze malware-database uitbreiden waardoor onze gebruikers altijd real-time en effectief zijn beschermd."