Mitel introduceert TeleCollaboration Solution in Benelux

donderdag 26 maart 2009

Overal samenwerken in HD-kwaliteit

Nieuwegein,26 maart 2009
- Mitel heeft tijdens zijn Benelux partner- en consultantdag 2009 de Mitel Telecollaboration Solution gepresenteerd. Deze betaalbare, bandbreedte-efficiƫnte oplossing combineert standaard High Definition (HD) beeld en geluid met collaboration-functionaliteit. Hierdoor wordt telepresence en telecollaboration toegankelijk voor een grotere groep gebruikers.

De oplossing verbetert de telepresence-ervaring door video te combineren met samenwerkingsmogelijkheden, zoals het delen van desktops en whiteboarding. Thuiswerkers of kleine vestigingen kunnen ongeacht locatie, netwerk of communicatietoestel volledig of alleen in audio deelnemen aan sessies. De benodigde bandbreedte is doorgaans de helft van reeds bestaande telepresence-oplossingen, waardoor netwerkkosten aanzienlijk lager zijn.

Hotlinks:

Video introductie en reacties                            
Klik hier voor een hoge resolutie afbeelding


HD en bandbreedte

De Mitel TeleCollaboration Solution biedt standaard 1080 x 1920p High Definition video en wide-band spatial audio. Hierdoor is de kwaliteit van de teleconferentie optimaal. Voor het versturen van deze beeldkwaliteit over een netwerk of internet heeft Mitel een technologie die het netwerkgebruik optimaliseert. De streams gebruiken nu een lagere gemiddelde bandbreedte (rond de 2.5 MB) en de piekbelasting is ook minder. Hierdoor wordt vertraging en storing voorkomen. Bovendien werkt de oplossing van Mitel met een standaard SDSL-verbinding over het internet. Kostbare, gemanagede verbindingen die vaak een veelvoud kosten van SDSL, zijn daarmee overbodig.

Gijs Borsboom, country manager Benelux bij Mitel: “De traditionele videoconferencing-oplossingen zijn vaak erg kostbaar en technisch complex. Het gebruik daarvan vraagt redelijk veel support en ervaring. Daarnaast zijn ze over het algemeen slechts op een paar plekken in de organisatie beschikbaar en worden dan alleen door het hoger management gebruikt. Met de Mitel TeleCollaboration Solution willen we de oplossing voor iedereen toegankelijk maken. Door gebruiksgemak te koppelen aan een scherpe prijs is het mogelijk om op alle niveaus binnen een organisatie enorme voordelen en kostenbesparingen te realiseren.”