WatchGuard benoemt vijf security-trends

vrijdag 20 maart 2009

 

Extra info

Hotlinks
-
Website WatchGuard
- LinkedIn profiel Marco Weeber
- WatchGuard Blog
- WatchGuard Podcasts

Voor meer informatie:
WatchGuard
Maria Pinto

Tel. 070 711 2087
E-mail: Maria.Pinto(at)watchguard.com

Whizpr
Maartje Dekens
Tel. 0317 410 483
E-mail: watchguard(at)whizpr.nl

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard is gespecialiseerd in netwerkbeveiligingsoplossingen voor middelgrote tot grote bedrijven via Unified Threat Management (UTM). De bekende rode box, de  Firebox X UTM-oplossing beschikt naast traditionele firewall- en VPN-oplossingen over mogelijkheden voor spamblokkering, gateway-antivirus, spywareblokkering en URL-filtering. Het hoofdkantoor van WatchGuard bevindt zich in Seattle met daarnaast kantoren in Noord Amerika, Europa, Azie en Zuid Amerika. Het Nederlandse kantoor staat in Den Haag. Meer informatie over WatchGuard kunt u vinden op: www.watchguard.com.
 


Den Haag, 18 maart 2009 - WatchGuard, leverancier van netwerkbeveiligingsoplossingen, kondigt vijf security-trends aan waar bedrijven en particulieren in 2009 steeds vaker mee te maken zullen krijgen.

Trend 1 Strengere wetgeving over identiteitsbescherming
Bedrijven en particulieren hebben in toenemende mate last van identiteitsdiefstal, zoals misbruik van creditcards, skimmen van pinpassen en fouten van winkelketens bij het veilig opslaan en bewaren van klantgegevens. Dit zal ertoe leiden dat wet- en regelgeving op het gebied van identiteitsbescherming en zakelijke regelingen als PCI DSS zal worden aangescherpt. Ook het toenemende aantal rechtszaken over internetprivacy en gegevens- en identiteitsdiefstal zullen met aandacht worden gevolgd en een precedent scheppen.

Trend 2 Botnets worden onopvallender
Het jaar 2008 was het jaar van de botnets, maar 2009 zal het jaar worden van de onopvallende botnets. Dankzij hun verfijning sluipen ze ongemerkt systemen binnen om spam te maken en te versturen. Het aantal botnets zal afnemen, maar de kwaliteit van botnets zal sterk toenemen.

Trend 3 Sociale netwerken als platform voor malware
Populaire netwerksites zullen steeds vaker dienen als platform voor cybercriminaliteit. Via malware-aanvallen, phishing en andere trucs proberen criminelen persoonsgegevens te achterhalen.

Trend 4 Toenemend aantal aanvallen via SSL en HTTPS
Netwerksystemen worden in toenemende mate ingericht voor het blokkeren en onschadelijk maken van malware. Dit zorgt ervoor dat cybercriminelen ook steeds handiger worden in het binnendringen van het netwerk. SSL- en HTTPS-encryptie waren voorheen veilig, maar blijken nu ook misbruikt te worden voor aanvallen.

Trend 5 Internet voor iedereen gevaarlijk
Niet alleen porno- en goksites zijn een bron van infectie van malware, spyware en cybercriminaliteit. Het hele internet is in potentie een bron, doordat consumenten stilzwijgend worden geïnfecteerd door doorgaans veilige websites, via SQL-injecties en drive-by downloads. Ook  worden systemen automatisch gescand op kwetsbaarheden, om zodoende het systeem binnen te kunnen dringen.

"Cybercriminelen hebben een duidelijk doel: de beschikking krijgen over andermans data, klantinformatie, computers, servers en netwerksystemen. Wij signaleren dat cybercriminaliteit steeds verfijndere - en dus gevaarlijkere - vormen aanneemt. Doordat WatchGuard onderzoekt hoe bedreigingen zich in de toekomst zullen uiten, kunnen we de risico's een stap voorblijven", zegt Marco Weeber, Regional Sales Manager Benelux, WatchGuard.

------------------------