Nedzone Internet start IPv6-implementatie na BIT-seminar

maandag 16 februari 2009

 

 

Extra info


Hotlinks
-
 Presentaties Seminar:: 2001:: An IPv6 space odyssey
-
BIT-weblog
-
Bit-wesite
- Nedzone website


Voor meer informatie:
BIT
Alex BIK
Tel:  0318-64 86 88
E-mail: alex(at)bit.nl

Whizpr
Gijs Fennell
Tel: 0317-410483
E-mail: bit(at)whizpr.nl

 


Over BIT

BIT is een zakelijke Internet service provider die gespecialiseerd is op het gebied van betrouwbare Internetverbindingen en managed hosting en outsourcing. De onderneming levert, in nauwe samenwerking met partners, oplossingen op het gebied van snelle internetverbindingen, koppeling van bedrijfsvestigingen, telewerken, failsafe hosting, e-mail, outsourcing en glasvezelinfrastructuren. Naast haar diensten als provider, is het bedrijf tevens de officiële distributeur Kerio Technologies, een leverancier van firewalls. Opdrachtgevers van BIT zijn onder meer Philips, SIDN, de Belastingdienst, Bart Smit, Blokker, Marskramer, Wereld Natuurfonds, ERA Nederland, Meteo Consult, Koninklijke Gazelle, Koninklijke Peijnenburg, Noordelijke Dagblad Combinatie, Hitachi Powertools, Eurofiber, Ziggo, Imtech Telecom, HobbyNet, docdata payments, Afab Geldservice en vele andere. BIT is opgericht op 1 januari 1996 en gevestigd in Ede.

Grotere bewustwording van noodzaak om over te gaan op nieuw internet protocol

Ede,16 februari 2009 –
Internet service provider NedZone Internet B.V. heeft naar aanleiding van het IPv6-seminar direct IPv6-ruimte bij RIPE NCC aangevraagd. Dit is de eerste stap in het implementatietraject. Naar aanleiding van het door BIT georganiseerde seminar zijn bedrijven zich bewuster van de noodzaak om over te gaan op het nieuwe protocol en weten ze beter welke stappen ze moeten ondernemen. Het seminar draagt bij aan de overgang van IPv4 naar IPv6. Dit is noodzakelijk aangezien verwacht wordt dat in 2010 een eind komt aan het aantal beschikbare IP-adressen.

IPv6-seminar
Het IPv6-seminar voor hosting- en accessproviders is fysiek door meer dan 100 belangstellenden bezocht en online door 135 geïnteresseerden gevolgd. NedZone Internet is de eerste ISP die gestimuleerd is om daadwerkelijk de implementatie te starten. Gezien de aanhoudende interesse rondom IPv6 organiseert BIT binnenkort een tweede seminar.

Arco van Bezooijen van NedZone Internet B.V.: “Na het bezoek aan het seminar bij BIT is ons duidelijk geworden dat we echt actie moeten ondernemen. Het wordt tijd dat iedereen zich voor 100 procent gaat inzetten om IPv6 te implementeren. Na het seminar met veel praktische tips is voor ons de drempel om daadwerkelijk te starten met IPv6 verlaagd. We hebben direct IPv6 space aangevraagd bij RIPE NCC om zo snel mogelijk te kunnen starten.”

“Het voelt goed dat na de afgelasting van de IPv6-awards het door ons opgezette seminar meteen zijn vruchten afwerpt. Het gevarieerde programma met inspirerende sprekers zorgt voor overweldigende belangstelling. We organiseren daarom dit jaar nog een tweede seminar”, aldus Alex Bik, technisch directeur BIT.