Tele Atlas standaardiseert datacenters met APC

maandag 16 februari 2009

Extra info


Hotlinks
- Website APC
- Afbeeldingenarchief APC
- Website Tele Atlas


Foto's

Kantoor Tele Atlas


Datacenter Tele Atlas


APC Cooling distribution unit


Annie Van der Haegen (l.) – Tele Atlas

Download hier hoge resolutie foto's
Klik hier om hoge resolutie foto's op te vragen


Video's
Datacenter bouwen in 60 seconden

Voor meer informatie
APC
Tanja Hoebe
T 0347 325 241
E tanja.hoebe(at)apcc.com

Whizpr
Erik van de Nadort
T 0317 410 483
E apc(at)whizpr.nl

Over APC
APC en MGE UPS Systems vormen de 'Critical Power and Cooling Services' business unit binnen Schneider Electric. Samen bieden ze producten voor bedrijfskritische IT- en procesapplicaties bij industriële en grote bedrijven, het MKB en zelfstandigen. Het assortiment omvat zowel uninterruptible power supplies (UPS) van APC en MGE, als APC-branded precisie cooling units, racks en ontwerp- en managementsoftware. Ook de InfraStruXure datacenter architectuur, APC's oplossing voor een geïntegreerd stroom-, koeling- en beheerbeleid voor een datacenter, is onderdeel van het productaanbod. Bij APC en MGE UPS Systems werken 12.000 mensen. De overkoepelende organisatie Schneider Electric, heeft 112.000 medewerkers in 190 landen en boekte in 2007 een jaaromzet van €17.3 miljard.
Alle handelsmerken zijn eigendom van hun eigenaars.

 


Vianen, 16 februari 2009 – Tele Atlas, leverancier van digitale kaarten en dynamische inhoud voor navigatiesystemen, heeft wereldwijd voor APC gekozen als voorkeurspartner voor de elektriciteitsvoorziening en koeling. Aanleiding hiervoor is de verzorging van de basisinfrastructuur door APC in het datacenter van het Europese hoofdkantoor van Tele Atlas in Gent. Hier staan ongeveer 35 racks uit APC's InfraStruXure-productlijn, met geïntegreerde koeling, temperatuur- en luchtvochtigheidsmonitoring, stroomverdeling en noodstroomvoorziening.


Tele Atlas beschikt over datacenters in Lödz (Polen), Sjanghai (China), Harsum (Duitsland), Lebanon (Verenigde Staten, nabij Boston) en Gent (Belgïe). Wereldwijd beheert Tele Atlas ongeveer 400 TB aan data. In 2006 verhuisde het Europese hoofdkantoor naar een nieuwe locatie in Gent, waarbij werd besloten de volledige basisinfrastructuur door APC te laten verzorgen. De goede ervaringen resulteerden in een standaardaanpak voor de overige datacenters.

Gemakkelijk groeien zonder downtime
Tele Atlas is met name enthousiast over de flexibiliteit en schaalbaarheid van de APC-oplossingen. Annie Van der Haegen, IT Operations Manager bij Tele Atlas: "We hebben inmiddels al vier nieuwe koelunits bijgeplaatst, zonder enige downtime. Dat is belangrijk voor ons; Tele Atlas groeit erg snel, waardoor we vaak heel snel dienen in te spelen op de businessvereisten. Dankzij de schaalbaarheid van APC is dit geen probleem."

Bovendien profiteert de IT-apparatuur die niet in de racks van APC past, toch van de in-row koeling. APC-partner Automation bouwde een afzuigkap die de warme lucht van die toestellen met een verticale luchtstroom afvoert naar de in-row koeling van APC.

Waterkoeling
Het datacenter in Gent meet 130 vierkante meter, met een mogelijke uitbreiding van 35 vierkante meter. Er is een redundante koelcapaciteit van twee keer 200 KW. De stroomvoorziening bedraagt 240 KVA. De UPS verzorgt noodstroom voor vijf tot tien minuten. Daarna schakelt het systeem over op een dieselgenerator, die goed is voor 72 uur elektriciteitsvoorziening. Koeling is het belangrijkste aandachtspunt en wordt geregeld door een ijswaterinstallatie. Deze chillers zijn een fundamenteel onderdeel van het APC-concept.

 

----------------