Technische samenwerking tussen ING Renault F1 Team en APC by Schneider Electric

donderdag 26 februari 2009

Extra info


Hotlinks
- Website APC
- Website ING Renault F1 Team
- Afbeeldingenarchief APC


Foto's

ING Renault en APC Supercomputer


ING Renault F1 car 2009


 ING Renault en APC Supercomputer

Download hier hoge resolutie foto's
Klik hier om hoge resolutie foto's op te vragen


Video's

De bouw van een Formule 1-auto


Voor meer informatie
APC
Tanja Hoebe
T 0347 325 241
E tanja.hoebe(at)apcc.com

Whizpr
Erik van de Nadort
T 0317 410 483
E apc(at)whizpr.nl


Over APC by Schneider
APC by Schneider, een wereldwijde leverancier van 'Critical Power and Cooling Services', biedt producten, software en systemen voor thuis, kantoor, datacenter en fabrieksvloer.  Gesteund door de kracht, ervaring en het brede netwerk van Schneider Electric's  Critical Power and Cooling Services, levert APC doorontwikkelde, snel te installeren en eenvoudig te onderhouden oplossingen voor energie-efficiency binnen bedrijfskritische IT- en procesapplicaties.  In 2007 werd APC overgenomen door Schneider Electric en gecombineerd met MGE UPS Systems. De nieuwe business unit behaalde een omzet van 2,6 miljard dollar in 2008 en had 12.000 medewerkers. Het assortiment omvat zowel uninterruptible power supplies (UPS), precisie cooling units, racks en ontwerp- en managementsoftware, zoals APC's InfraStruXure datacenter architectuur, de meest complete, ge"integreerde power, koeling en beheeroplossing. De overkoepelende organisatie Schneider Electric, heeft 114.000 medewerkers in 100 landen en boekte in 2008 een jaaromzet van €18,3 miljard.

Alle handelsmerken zijn eigendom van hun eigenaars.

 


Vianen, 26 februari 2009 – Het ING Renault F1 Team heeft een technisch partnership gesloten met APC by Schneider Electric. APC levert de infrastructuur voor een effectieve energievoorziening en koeling van de Mistral supercomputer waar het ING Renault F1 Team gebruik van maakt.

"De nieuwe regels voor 2009 zorgen voor de nodige uitdagingen voor de aerodynamica van onze auto", aldus Jarrod Murphy, head of CFD bij het ING Renault F1 Team. "Het gebruik van software voor computergestuurde stromingsleer en aerodynamica is daarom van strategisch belang om de auto te optimaliseren voor dit seizoen. APC's InfraStruXure met het hot aisle containment-systeem verzekert ons van de nodige stroomvoorziening en koeling om de CFD-applicatie op onze Mistral supercomputer 24 uur per dag draaiende te houden."

"Dankzij dit nieuwe partnership met APC, breidt het ING Renault F1 Team zijn toch al indrukwekkende portfolio met technische partners verder uit. Met hen delen wij een gezamenlijk doel, namelijk het ultieme succes door middel van innovatie, toewijding en perfectie", aldus managing director Flavio Briatore.

Paul Tyrer, VP UK en Ierland van APC by Schneider Electric: "De InfraStruXure-architectuur is een schaalbare oplossing voor veeleisende omgevingen met zowel IT-systemen als supercomputers. In Grand Prix-racing is de prestatie van het datacenter van grote invloed op de resultaten op de baan. We zijn dan ook trots dat het ING Renault F1 Team voor APC heeft gekozen om zijn cruciale systemen te beschermen en te koelen."

Geleverde apparatuur
APC by Schneider Electric levert Computational Aerodynamic Research Centre van het ING Renault F1 Team twee afzonderlijke APC InfraStruXure HACS (hot aisle containment systems) met Netshelter racks, APC InRow RC koeling, APC Symmetra UPS's en Netbotz monitoringtools met CCTV camera's. Voor het gecentraliseerde beheer van de infrastructuur is de InfraStruXure Central-software geïnstalleerd. Hiermee kan realtime alle apparatuur worden gevolgd en beheerd, worden alerts gegeven en is snel in te grijpen in geval van nood.