Hippo stelt Rita Bijlsma aan als documentatiespecialist

woensdag 25 februari 2009

 

Extra info


Hotlinks
- Website Hippo
- Working at Hippo (Flickr)
- Planet Hippo (blog)
-
RSS-feed nieuws


Foto’s


Hoge resolutiefoto’s downloaden
Klik hier om hoge resolutie foto’s op te vragen


Voor meer informatie:
Hippo
Tjeerd Brenninkmeijer
Tel: 020 522 44 66
E-mail: t.brenninkmeijer(at)onehippo.com

Whizpr
Erik van de Nadort
Tel: 0317 410 483
E-mail: hippo(at)whizpr.nl


Over Hippo
Hippo helpt bedrijven bij het beheer van en de toegang tot informatie, de bescherming van gevoelige gegevens, het delen van kennis, het optimaliseren van samenwerking en vermindering van operationele kosten door middel van zijn Content Management en Portal technologie. Door open source technologie te combineren met vergaand support, biedt Hippo de flexibiliteit, innovatie en robuustheid van open source software in combinatie met de stabiliteit, bereik en de kwaliteit van de dienstverlening van een zeer ervaren leverancier.
Hippo is actief betrokken bij verschillende belangrijke standaardisering inspanningen zoals JSR 283, 286 en 301. Negen leden van het Hippo team zijn committers / leden van de Apache Software Foundation.
Het bedrijf werd opgericht in 1999 en heeft momenteel wereldwijd meer dan 150 klanten in het onderwijs en de overheid en in de bedrijfstakken uitgeverij,  productie en financiële diensten. Hippo heeft ruim 50 medewerkers gevestigd in haar Europese hoofdkantoor in Amsterdam en de Amerikaanse vestiging in San Francisco.



Amsterdam, 25 februari 2009 – Hippo heeft Rita Bijlsma benoemd tot ’doctator’, waarbij ze verantwoordelijk is voor de gehele documentatie rondom de ontwikkeling van de open source software. Door deze informatie te structureren is overdracht van kennis eenvoudiger.

Een veelgehoord bezwaar bij IT-producten is dat er zo weinig wordt gedocumenteerd. Ontwikkelaars steken liever tijd in het ontwerpen dan in het op schrift stellen van de genomen stappen. Hippo wil meer nadruk op documentatie leggen om de kennis te behouden en overdraagbaar te maken. Iets wat cruciaal is voor een open source bedrijf. Naast de aanstelling van Bijlsma, geeft Hippo daarom de komende tijd ook lezingen om andere ontwikkelaars van het nut te doordringen.

Bijlsma startte haar carrière in de fysische chemie na een cum laude afgesloten doctorale studie. Ze was onder andere chemisch-fysisch onderzoeker/programmeur bij het RID, universitair cursusdocent stralingshygiëne in Utrecht en R&D-medewerker bij Océ Technologies. Daarna raakte ze gecharmeerd van de IT en was ze systeemanalist en lesmateriaalontwikkelaar bij PNA Training en Consulting. Meest recent verzorgde Bijlsma de IT-ondersteuning bij onderzoeksbureau ANWI.

“Ik vind het belangrijk dat ik achter de producten van mijn bedrijf kan staan en dat is bij Hippo zeker het geval. Ik denk dat open source de duurzame vorm van IT is”, aldus Bijlsma over haar aanstelling bij Hippo. “Ik heb altijd iedere gelegenheid aangegrepen om te modelleren en te documenteren. Bij Hippo krijg ik nu de gelegenheid om hier mijn hoofdtaak van te maken. En ik kan mijn eigen scripts schrijven die mijn werk makkelijker maken, in plaats van dat ik moet hopen dat er iets wordt aangeschaft. Bovendien is het team erg plezierig om mee te werken.”

Tjeerd Brenninkmeijer, algemeen directeur van Hippo: “Documentatie is helaas nog vaak een onderbelicht aspect binnen de IT. Wij vinden dat daar verandering in moet komen en door Rita aan te stellen zetten we daarmee al een belangrijke stap. De komende tijd zullen we nog meer initiatieven nemen op dit gebied. Het wordt bijvoorbeeld een van onze onderwerpen bij verschillende keynote speeches dit jaar.”