Genomineerden Sony World Photography Awards 2009 bekend

dinsdag 24 februari 2009

 

Extra info


Hotlinks
-
Sony website
- SWPA site
-
Sony perssite
-
Sony perssite Europa


Foto’s


Download hier direct hoge resolutie foto’s.

svp bij gebruik van de foto’s vermelden:

© <naam fotograaf>  courtesy of Sony World Photography Awards 2009

 

Acht Nederlanders tussen de 186 fotografen uit 43 landen

 

Badhoevedorp 24 februari 2009 - De genomineerden voor de Sony World Photography Awards 2009 zijn bekend. Op de lijst staan 186 fotografen uit 43 verschillende landen. De vakjury die bestaat uit wereldberoemde fotografen, vertegenwoordigers van internationale fotoagentschappen, uitgevers en critici hebben deze lijst samengesteld uit 36.546 inzendingen van professionele fotografen en 25.370 inzendingen van amateurfotografen. Er zijn twee Nederlandse amateurfotografen en zes professionals genomineerd, waaronder wederom Robin Utrecht, winnaar in de categorie Sport van vorig jaar. De winnaar wordt op 16 april bekendgemaakt tijdens het Sony World Photography Gala in Cannes.

Sony World Photographer of the Year

De finalisten worden op dinsdag 17 maart bekendgemaakt. De ‘Sony World Photographer of the Year’ wordt gekozen uit de professionele inzendingen en ontvangt tijdens de Sony World Photography Award-ceremonie een Iris d'Or, 25.000 dollar en een professionele Sony camera-uitrusting. De winnende amateurfotograaf krijgt 5.000 dollar en een Sony camera-uitrusting.

Een andere belangrijke award die deze avond wordt uitgereikt is de winnaar van de Prince's Rainforest Project (PRP)-prijs. Deze prijs bestaat uit een volledig gefinancierd project om de regenwouden in de wereld vast te leggen.

Zelda Cheatle, juryvoorzitter in de categorie ‘fine art’: "Het beoordelen van de inzendingen voor de Sony World Photography Awards is echt een lonende ervaring. We zijn in staat gesteld om zeer verschillend werk uit de hele wereld te beoordelen. Zowel van amateurfotografen als zeer ervaren professionals is elk beeld aan een zeer kritische beoordeling onderworpen van 's werelds grootste critici."

Astrid Merget, directeur events voegt eraan toe: "De kwaliteit van de inzendingen en het niveau van de fotografen is dit jaar wederom gestegen. Zowel bekende namen als uitstekend nieuw talent staan op de shortlist. Elk van de geselecteerde fotografen moet erg trots zijn om erkend te worden door een gerespecteerde jury."

Klik hier voor het volledige Engelstalige bericht, een overzicht van alle finalisten en foto’s: