Mitel IP-telefonieoplossingen hebben laagste energieverbruik

maandag 15 december 2008

Oplossingen Mitel 62% zuiniger, besparingen tot duizenden euro's per jaar

Hotlinks
Mitel's let's talk Green: http://www.mitel.com/letstalkgreen
Rapport Tolly Group: http://www.tolly.com/DocDetail.aspx?DocNumber=208345

Nieuwegein, 15 december 2008 – Uit onderzoek van de Tolly Group blijkt dat het energieverbruik van de IP-telefonie en Unified Communications-oplossingen (UC) van Mitel zeer laag is. Dit kan resulteren in besparingen tot duizenden euro per jaar. Het onderzoek werd uitgevoerd binnen bedrijven van verschillende omvang.

"In het huidige economische klimaat zoeken organisaties continu naar mogelijkheden om kosten te reduceren en onnodige uitgaven te elimineren", zegt Kevin Tolly, oprichter van de Tolly Group. "Dit is tevens van toepassing op datacenters waar CIO's en managers zoeken naar mogelijkheden om het energieverbruik van de complete IT-infrastructuur te reduceren. Het lage energieverbruik van Mitel's UC-oplossingen resulteert uiteindelijk in een lagere cost of ownership voor organisaties."

Onderzoek
De test werd uitgevoerd in oktober 2008 en onderzocht het Mitel 3300 IP Communications Platform (ICP) en verschillende Mitel IP-telefoons. In vergelijking tot andere testen die de Tolly Group uitvoerde, is het energieverbruik van de Mitel IP-telefonieoplossingen tot wel 62 procent lager dan bij vergelijkbare configuraties van andere aanbieders. Er werden drie typische bedrijfssituaties ingericht. Hieruit bleek dat in een groot netwerk met 1500 gebruikers, de Mitel IP-telefonieoplossingen slechts 3885 Watt gebruiken. Voor een middelgrote omgeving met 350 gebruikers en meerdere vestigingen is het verbruik 1237 Watt. Bij organisaties met 65 medewerkers bedroeg het verbruik 181 Watt.

De telefoonsets van Mitel uit het middensegment gebruiken 2,4 Watt. Het energieverbruik van vergelijkbare telefoons van andere leveranciers ligt tussen de 3,1 en 6,0 Watt of zelfs hoger. Aangezien telefoons over het algemeen verantwoordelijk zijn voor tweederde van het energieverbruik van standaard telefoonsystemen, is hier enorme winst te halen. Het lagere energieverbruik van de data- en communicatie-infrastructuur, bevat tevens lagere koelingkosten en een hogere telefoondichtheid per POE (Power over Ethernet).

Besparingen
Uit calculaties van Mitel op basis van deze resultaten, blijkt dat organisaties met 1500 gebruikers door het lage energieverbruik jaarlijks ruim 8000 euro kunnen besparen. Bij een omvang van 65 gebruikers is nog steeds een besparing van ruim 350 euro op jaarbasis mogelijk.(*)

Het volledige onderzoek is te vinden op http://www.tolly.com/DocDetail.aspx?DocNumber=208345

(*) Bij deze berekening is een kWh-tarief van 0,18 euro per kWh toegepast.