Nieuwe Business Objects-oplossingen voor bedrijfsbreed informatiebeheer

woensdag 3 mei 2006

Bilthoven, 3 mei 2006 - Business Objects, leverancier van Business Intelligence-oplossingen (BI), kondigt nieuwe oplossingen, diensten en partnerships aan ter ondersteuning van zijn Enterprise Information Management-strategie (EIM). Deze strategie zorgt ervoor dat organisaties beschikken over een eenduidiger en consistenter beeld van hun bedrijfsinformatie. Het uitgebreide aanbod EIM-oplossingen van Business Objects voorziet klanten van betrouwbare gegevens voor bedrijfsbrede BI- en performance management-initiatieven.

 

“De eerste stap in het optimaliseren van de prestaties van een organisatie, is zorgen voor betrouwbare bedrijfsinformatie”, zegt John Schwartz, CEO van Business Objects. “Dit wordt bereikt door het inzetten van EIM. Alleen op die manier beschikt iedereen, van directie tot de werkvloer, over betrouwbare gegevens. Business Objects biedt een complete set oplossingen die klanten ondersteunt bij BI-standaardisatie en het verbeteren van bedrijfsprestaties. Daarnaast beschikken gebruikers zo over tijdige en betrouwbare informatie, aangeboden op een manier die aansluit bij hun wensen en eisen.”

 

Partners

De nieuwe EIM-strategie en -oplossingen worden wereldwijd ondersteund door technologie- en system integrator-partners waaronder HP, Kalido, MySQL, NOAD, Teradata en Unisys. Klik hier voor meer informatie.

 

EIM-oplossingen van Business Objects
Virtuele en fysieke data-integratie

De nieuwe module, BusinessObjects Data Federator XI voor Enterprise Information Integration (EII), biedt klanten de mogelijkheid gegevens uit verschillende databronnen virtueel samen te voegen en op te schonen. Hierdoor kunnen klanten sneller en eenvoudiger queries uitvoeren op operationele bronnen. Door de combinatie met BusinessObjects Data Integrator XI, de module voor Extractie, Transformatie en Laden (ETL), beschikt Business Objects nu over zowel een fysieke als een virtuele dataintegratie-oplossing.

 

End-to-end inzicht in metadata

BusinesObjects Metadata Manager verzamelt en combineert metadata afkomstig van BI, ETL, relationele databases en oplossingen van derde partijen. Zo hebben beheerders een compleet overzicht waarmee ze relaties tussen en bedrijfsregels van metadata kunnen bekijken en analyseren. Tevens hebben IT-managers hiermee vooraf inzicht in de impact van veranderingen aan brongegevens op de volledige BI-omgeving.

 

Datakwaliteit

Door de overname van Firstlogic in april 2006, heeft Business Objects zijn EIM-portfolio uitgebreid met een stand alone-datakwaliteitsoplossing voor het definiƫren, schonen en monitoren van gegevens. Daarnaast blijft Business Objects, als onderdeel van zijn dataintegratie-oplossing, datakwaliteitsproducten ontwikkelen voor het ontleden van persoonsgegevens, verbeteren van adresgegevens en consolidatie.

 

De nieuwe EIM-modules van Business Objects zijn uitgebreid getest door klanten. Klik hier voor meer informatie.

 

Kijk voor meer informatie over de EIM-producten op www.businessobjects.com/products/eim.

 

Dienstverlening

Ter ondersteuning van de nieuwe EIM-oplossingen, introduceert Business Objects nieuwe diensten waaronder een EIM Vision Workshop en Data Quality Assessment. Deze workshop geeft organisaties inzicht in de huidige stand van zaken van de EIM-omgeving. Een stappenplan geeft aan welke acties ondernomen moeten worden om de bedrijfsdoelstellingen te halen. Data Quality Assessment geeft klanten inzicht in de kwaliteit van hun gegevens en de eisen die gesteld worden aan EIM.

 

Klik hier voor het volledige Engelstalige bericht.