EDS tekent IT services-contract met Kraft Foods

dinsdag 2 mei 2006

Producent van onder andere Côte d’Or, Philadelphia en Toblerone tekent contract voor 1,7 miljard dollar

 

Capelle a.d. IJssel, 1 mei 2006 - EDS heeft een IT services-contract getekend met Kraft Foods, 's werelds op twee na grootste voedsel- en drankenfabrikant. Het contract heeft een waarde van 1,7 miljard dollar, gespreid over 7 jaar. Ongeveer 670 Kraft werknemers worden door EDS overgenomen.

 

Ter ondersteuning van Kraft's wereldwijde activiteiten, levert EDS een aanbod aan IT- diensten, inclusief de ondersteuning van data centers, hosting, telecommunicatie en desktops. De EDS Agility Alliance partners, waaronder Dell, Microsoft, Cisco en EMC, die nauw zijn betrokken bij het contract, leveren de belangrijkste hard- en softwareoplossingen aan Kraft.

 

EDS wordt verantwoordelijk voor de volledige IT-infrastructuur van Kraft Foods en gaat eveneens de desktop werkstations en servers beheren voor meer dan 60.000 werknemers wereldwijd. Kraft en EDS gaan eveneens samenwerken aan de ontwikkeling van een flexibel IT-platform dat volledig tegemoet komt aan de zakelijke behoeften van Kraft.

 

"Het nieuwe contract met Kraft bevestigt onze capaciteiten om wereldwijd complexe IT-diensten te leveren", zegt Steve Schuckenbrock, EDS co-chief operating officer en executive vice president of Global Sales & Client Solutions. "Met het EDS Agile Platform en de EDS Agility Alliance partners haalt onze klant de beste technologie en expertise in huis."

 

In de consumentenindustrie en retailsector is deze overeenkomst voor EDS de grootste uit zijn geschiedenis en kenmerkt de groeiende expertise in deze sector. EDS levert een wereldwijd geïntegreerde, end-to-end oplossing, speciaal ontwikkeld zodat consistente processen en tools zorgen voor besparingen en risicobeperking.

 

EDS bedient meer dan 200 bedrijven uit de consumenten- en retailbranche en verwezenlijkt jaarlijks meer dan 1 miljard dollar omzet in deze sector. EDS is actief in een aantal marktsegmenten, waaronder voedsel en drank, kleding en schoenen, consumentenproducten en alle retailmarkten inclusief restaurants, kruideniersbedrijven, geneesmiddelen en online/catalogi.