EDS presenteert resultaten eerste kwartaal 2006

woensdag 3 mei 2006

Dienstverlener tekent contracten ter waarde van $10 miljard

 

Capelle a/d IJssel, 3 mei 2006 – EDS boekt in het eerste kwartaal van 2006 een nettowinst van 24 miljoen dollar, of 5 dollarcent per aandeel. In het eerste kwartaal van 2005 bedroeg de winst 4 miljoen dollar, of 1 dollarcent per aandeel.

 

De pro forma netto winst in het eerste kwartaal van 2006 kwam neer op 69 miljoen dollar, of 13 dollarcent per aandeel. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de pro forma netto winst 42 miljoen dollar, of 8 dollarcent per aandeel. De pro forma netto winst is exclusief verlies na betaling van belastingen ter waarde van 9 miljoen dollar, of 1 dollarcent per aandeel uit beƫindigde of afgesplitste activiteiten. Ook is het bedrag exclusief het effect van 53 miljoen dollar, of 7 dollarcent per aandeel, voor de uitoefening van opties.

 

“EDS heeft in het eerste kwartaal van 2006 solide gepresteerd en voortgang geboekt met zijn investeringsinitiatieven”, verklaart Mike Jordan, chairman en CEO van EDS. “Daarnaast hebben we het afgelopen kwartaal twee historische contracten gesloten.”

 

Het bedrijf tekende contracten met een totale waarde van 10 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2006. Een stijging van 45 procent ten opzichte van een jaar geleden, toen EDS contracten tekende met een totale waarde van 6,9 miljard dollar. EDS sloot onder andere overeenkomsten met General Motors voor 3,6 miljard dollar en de Amerikaanse Marine voor 3,9 miljard dollar. Daarnaast werden onder andere nieuwe HR outsourcing-contracten gesloten met een totale waarde van bijna 400 miljoen dollar.

 

Aan het begin van het tweede kwartaal van 2006 tekende EDS al een IT services-contract met Kraft Foods ter waarde van 1,7 miljard dollar.

 

EMEA

In EMEA bedroeg de omzet in het eerste kwartaal 1,60 miljard dollar, een stijging van 16 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst kwam uit op 182 miljoen dollar, 29 procent hoger dan een jaar eerder.

 

Klik hier voor het volledige Engelstalige persbericht.