Altiris rapporteert resultaten eerste kwartaal 2006

dinsdag 2 mei 2006

Culemborg, 2 mei 2006 ­– Altiris, Inc. (NASDAQ: ATRS) leverancier van service georiënteerde beheeroplossingen, heeft de resultaten bekendgemaakt van het eerste kwartaal wat eindigde op 31 maart 2006.

De omzet steeg dit kwartaal met 22 procent naar 57,4 miljoen dollar, inclusief 7,2 miljoen dollar doorgeschoven uit het vierde kwartaal in 2005. Het bedrijf behaalde een netto-inkomen van 5,5 miljoen dollar, of 19 dollarcent per aandeel, inclusief kosten van 1,8 miljoen dollar voor afschrijvingen op aangekocht intellectueel eigendom, 1,1 miljoen dollar voor afschrijvingen van immateriële goederen, 42.000 dollar voor herstructurering en 2,9 miljoen dollar voor aandelencompensatie zoals vereist volgens accountancy standaard FAS123(R).

Het Non-GAAP netto-inkomen steeg met 84 procent ten opzichte van vorig jaar naar 9,3 miljoen dollar, of 33 dollarcent per aandeel. Dit is zonder bovengenoemde kosten en met een belastingtarief van 35 procent.

Altiris ontving uit activiteiten ongeveer 16 miljoen dollar in kas en sloot het kwartaal af met 171 miljoen dollar in kas en aan investeringen.

“We zijn erg blij met deze kwartaalprestaties in de verschillende bedrijfstakken”, aldus Greg Butterfield, president en CEO van Altiris. “We hebben goede resultaten geboekt met de nieuwe producten, met name onze security-producten en Total Management Suite. Dankzij de bijdragen van OEMs, VARs en system integrators hebben we ook in het kanaal onze positie verder versterkt. In het vorige kwartaal zijn we begonnen met leveren van Software Virtualization Solution. We verwachten dat dit product een grote stimulans zal zijn voor verdere groei van Altiris. De oplossing is door diverse partijen in de bètafase al positief ontvangen. We zien de toekomst dan ook positief tegemoet.”

De originele versie is te vinden is op http://www.altiris.com/Company/PressReleases/2006/04262006.aspx

Een overzicht van de geconsolideerde balans is te vinden op http://www.altiris.com/upload/q106_financials.pdf