Telindus wordt pan-Europese reseller van GoBackTV

vrijdag 28 april 2006

Utrecht, 25 april 2006 – Netwerkintegrator en ICT-dienstverlener Telindus heeft een pan-Europese resellerovereenkomst gesloten met GoBackTV, de snelgroeiende aanbieder van oplossingen op het gebied van digitale-videodiensten. Telindus neemt het RetroVue-platform op in zijn portfolio. Het platform wordt vanuit de Nederlandse vestiging door de Telindus groep aangeboden.
 
Het GoBackTV RetroVue platform bestaat uit apparatuur waarmee kabel- en DSL-providers in staat zijn om digitale broadcast, multicast of unicast interactieve tv-uitzendingen te verzorgen. Het platform biedt next-generation gepersonaliseerde televisiediensten die een stap verder gaan dan video-on-demand of personal video recording. Eén van de sleutelfunctionaliteiten is time shifting: tv-kijkers kunnen live tv-programma’s pauzeren of zelfs terugspoelen met een druk op de knop van de afstandsbediening. Daarnaast biedt GoBackTV RetroVue mogelijkheden als de network personal video recorder (network PVR), maatwerkkanalen en playlists, en geavanceerd en op maat adverteren.
 
Telindus levert als netwerkintegrator diverse video over IP-oplossingen en –diensten aan zowel de enterprise markt als aan operators. Door de partnerovereenkomst met GoBackTV kan Telindus zijn operatorklanten een innovatief, gemakkelijk aanpasbaar en multi-purpose televisieplatform bieden.
 
Gaby Lips, Vice President Telindus: “GoBackTV levert een flexibele, open en stream-based video-oplossing die service providers in staat stelt om gepersonaliseerde tv aan te bieden tegen aanzienlijk lagere kosten dan tot nu toe mogelijk was. Het RetroVue-systeem levert niet alleen het platform voor next-generation televisie, maar zorgt ook voor een soepele overgang van de huidige wijze van uitzenden naar een toekomstig model, waarin met name diensten op maat winstgevend zullen zijn.”
 
“Deze overeenkomst met Telindus betekent voor GoBackTV een belangrijke Europese mijlpaal”, zegt Rei Brockett, VP Marketing bij GoBackTV. “Telindus heeft de reputatie dat ze altijd de winnende technologieën selecteren voor hun kabel- en telecomproviders. Daarom zijn wij verheugd dat ze ons RetroVue platform opnemen in hun portfolio.”