Leidende positie voor Sun's Identity Management

vrijdag 5 mei 2006

Amersfoort, 4 mei 2006 – Sun Microsystems is door Gartner als leider gepositioneerd in het meest recente Magic Quadrant Report (1H06). Sun kreeg de positie op basis van zijn Java System Identity Management software, waarvan Sun’s User Provisioning deel uitmaakt. Gartner kwalificeert leiders als sterk presterende leveranciers met een duidelijke visie, die doelgericht bezig zijn hun marktleiderspositie te behouden.

“We zijn trots dat we in het leiderskwadrant voor User Provisioning van Gartner zijn geplaatst”, zegt Sara Gates, vice president Identity Management bij Sun Microsystems. “Sun biedt Identity Management-producten waarmee beveiliging een vast en onopvallend onderdeel van de dagelijkse activiteiten wordt. Op die manier kunnen bedrijven effectief blijven werken, zonder zich zorgen te hoeven maken over de beveiliging.”

Sun’s User Provisioning maakt deel uit van de Sun Java System Identity Management software. Java Identity Manager biedt alle functionaliteit om identiteitprofielen en toegangsrechten te beheren. De software is onderdeel van de Sun Java System Identity Management Suite; een volledige oplossing voor het beheren, beschermen, opslaan, delen en verifiëren van identiteitsgegevens. Voor meer informatie over Sun’s producten op het gebied van Identity Management zie: http://www.sun.com/identity.

Een kopie van het Gartner-rapport is te vinden op de Sun Identity Management Resource Center website: http://www.sun.com/identity/resourcecenter