Gemeente en provincie overgestapt op Packaging Robot

dinsdag 25 april 2006

Packaging Robot gedemonstreerd op beurs Overheid & ICT

Veenendaal, 25 april 2005 – De gemeente Purmerend en de provincie Zuid-Holland gaan gebruikmaken van Packaging Robot, een softwarepakket voor het maken van kant-en-klare, direct uitrolbare applicatiepackages van VAI.

Packaging is het geschikt maken van applicaties voor softwaredistributie en automatische installatie op werkplekken of servers. Dit is doorgaans een arbeidsintensief, specialistisch en complex proces. VAI heeft dit proces geoptimaliseerd en geautomatiseerd. Het resultaat, Packaging Robot, maakt opgemaakte installatiebeschrijvingen, opgeschoonde en gevalideerde MSI-packages en testrapportages. Er worden daarnaast uitgebreide mogelijkheden geboden voor alle betrokkenen om het hele proces te beheren via webgebaseerde workflow-software.

Grote hoeveelheid applicaties
De gemeente Purmerend zocht een oplossing waarmee in een tijdsbestek van drie maanden zo’n 220 applicaties gepackaged moeten kunnen worden. Jan Jobsis van de gemeente Purmerend: "Wij willen in korte tijd een groot aantal applicaties geschikt maken voor softwaredistributie. Na een uitgebreid selectieproces hebben we gekozen voor Packaging Robot, vanwege de snelheid en de hoge en voorspelbare kwaliteit van opgeleverde packages. Verder is het voor ons belangrijk dat we na afloop van het project de ontwikkeling van nieuwe packages eenvoudig in eigen beheer kunnen uitvoeren. Dat kan met Packaging Robot."

Provincie Zuid-Holland
De provincie Zuid-Holland besteedde de ontwikkeling van 500 applicaties al via Getronics Pinkroccade uit aan VAI. Zo werd onder andere een web-gebaseerd workflowproces ingericht en de packages werden door VAI in Veenendaal ontwikkeld. De provincie gaat het proces nu versnellen met Packaging Robot. De packages worden voortaan bij de provincie in Den Haag gegenereerd. Door het proces dicht bij de gebruiker te houden, verloopt het snel en efficiënt en is de kwaliteit en voorspelbaarheid van de packages hoog.

Overheid & ICT
Van 26 t/m 28 april a.s. staat VAI op de beurs Overheid & ICT in de Jaarbeurs in Utrecht. Hier demonstreert VAI zijn oplossingen voor stabiele ICT-infrastructuren, waaronder Packaging Robot. VAI is te vinden op stand 01.A047.

Microsoft TechNed
Op donderdag 27 april vinden in Apeldoorn de Microsoft TechNet/MSDN Briefings plaats. Dit event biedt een overzicht van de laatste ontwikkelingen, demonstraties, in-depth sessies en de mogelijkheid om met Microsoft-medewerkers en –experts te spreken. Tijdens de keynote van Tony Krijnen en Daniël van Soest geeft VAI, als partner van Microsoft, uitleg over en een demo van Packaging Robot. Meer informatie: http://www.microsoft.com/netherlands/evenementen/technetmsdn/voorjaar2006/keynote.aspx.