Business Objects leider in eerste Magic Quadrant datakwaliteit

vrijdag 21 april 2006

Bilthoven, 21 april 2006 - Business Objects, leverancier van Business Intelligence-oplossingen (BI), is in het leiderskwadrant geplaatst in de eerste Gartner Data Quality Tools Magic Quadrant. Gartner kwalificeert leiders als sterk presterende leveranciers met een duidelijke visie, die doelgericht bezig zijn hun marktleiderspositie te behouden.

Met de acquisitie van FirstLogic in april dit jaar levert Business Objects krachtige datakwaliteitsoplossingen. De overname is in lijn met de strategie van Business Objects om klanten een betrouwbare basis te bieden voor Enterprise Information Management (EIM). Bedrijven krijgen te maken met meer regelgeving, een toename in het aantal databronnen, de behoefte direct te kunnen handelen en de uitdaging om gegevens te koppelen aan bedrijfsprestaties. Datakwaliteitsoplossingen van Business Objects bieden klanten een eenduidiger en consistenter beeld van hun bedrijfsinformatie om ze hierbij te ondersteunen.

"EIM speelt een steeds belangrijkere rol in de BI-markt, waarbij datakwaliteitsoplossingen ervoor zorgen dat klanten toegang hebben tot de juiste gegevens die nodig zijn om betere beslissingen te nemen", zegt Jeroen Coenen, marketing manager bij Business Objects. "Onze positionering in het Gartner Data Quality Tools Magic Quadrant geeft de brede toepassing weer van ons BI-platform en bevestigt onze marktleiderspositie op het gebied van datakwaliteit."

Wereldwijde introductie EIM-strategie
Op 3 mei a.s., tijdens de Europese User Conference in Cannes, maakt Business Objects zijn plannen met betrekking tot zijn EIM-strategie bekend.