Backup-Protector vraagt Comsec voor veiligheidskeuring e-Sure

donderdag 20 april 2006

Online backup- en restore-dienst wil medio 2006 e-Sure-certificaat ontvangen

Rotterdam, 20 april 2006 – Comsec Security Consulting start met het certificeringtraject van het veiligheidskeurmerk e-Sure voor aanbieder van online backup- en restore-diensten, Backup-Protector. Het keurmerk geeft aan dat de IT-infrastructuur van een organisatie op uiteenlopende veiligheidscriteria is gecontroleerd en goedgekeurd.

Backup-Protector biedt backups via internet. Bij klanten gebeurt de eerste, grote backup meestal ter plaatse, waarna er dagelijks een update van veranderde bestanden plaatsvindt via internet. Bovendien controleert Backup-Protector dagelijks, eveneens via internet, of de backup goed is verlopen.

“Voorheen bestond er veel scepsis over backups via internet. Organisaties waren huiverig voor mogelijke veiligheidsproblemen. Hoewel deze angst afneemt, willen we onze huidige en toekomstige gebruikers verzekeren dat onze infrastructuur prima in orde is. We hebben Comsec hiervoor benaderd, omdat ze als enige volledige audits uitvoeren. Andere aanbieders kijken slechts naar enkele onderdelen, maar wij willen zekerheid over onze hele IT-infrastructuur”, aldus Edward Meijers, commercieel directeur van Backup-Protector.

e-Sure is vorig jaar in Nederland geïntroduceerd. Wereldwijd werd het keurmerk al door diverse bedrijven in verschillende branches aangevraagd en ontvangen. Om in aanmerking te komen voor e-Sure, ondergaat de IT-infrastructuur testen op alle aspecten van beveiliging. Hierbij onderzoeken bevoegde technici van Comsec onder andere het systeemontwerp (architectuur), de configuratie en installatie van diverse componenten, de operationele procedures en processen, interne en externe penetratie en de change management procedures.

“Een backup op fysieke media, zoals tapes, heeft de nodige nadelen. Zo is er bijvoorbeeld een duidelijk beleid nodig over wie verantwoordelijk is voor de tapes. Daarnaast is lang niet altijd duidelijk of de tapes ook daadwerkelijk een goede backup bevatten. Als Backup-Protector rond deze zomer het e-Sure-keurmerk ontvangt, hebben ze naast een praktische, ook een gecertificeerde veilige oplossing hiervoor”, zegt Henk van der Heijden, Managing Director Benelux bij Comsec.

Backup-Protector bedient vooralsnog kleinere klanten in het mkb. Na ontvangst van het e-Sure keurmerk voldoet het bedrijf aan de eisen die bijvoorbeeld providers stellen. Backup-Protector verwacht dan ook na de certificering een grotere doelgroep te kunnen bedienen.