Packard Bell breidt assortiment opslagproducten uit

donderdag 20 april 2006

Wijchen, 20 april 2006 - Packard Bell Nederland, top 5 leverancier van thuiscomputers en marktleider op het gebied van mp3-spelers, breidt zijn assortiment externe opslagproducten uit. Naast een verbeterde Store & Play, introduceert Packard Bell de Store & Move, een trendy opslagproduct met 50 GB aan opslagcapaciteit. Daarnaast komt het bedrijf met de Store & Share, een lichtgewicht extern opslagproduct van 80 GB. Door de toenemende bewustwording van consumenten om van kostbare bestanden een back-up te maken, is de vraag naar dit type product de laatste tijd sterk gestegen. Packard Bell speelt hierop in met deze assortimentsuitbreiding.

Store & Move
De Store & Move is het instapmodel van de nieuwe lijn. Dit lichtgewicht en trendy opslagproduct heeft een capaciteit van 50 GB waardoor het groot genoeg is om kostbare bestanden en foto’s op te slaan. De gegevensoverdracht vindt plaatst via een USB 2.0 High speed-aansluiting. De Store & Move is verkrijgbaar voor 99 euro, inclusief BTW.

Store & Share
De Store & Share heeft als extra functionaliteit dat met één knop direct kopieën te maken zijn van vijf soorten flash geheugenkaarten. Hierdoor is het nog makkelijker om bijvoorbeeld foto’s van een digitale camera direct te kopiëren naar de externe harde schijf. Dankzij het lichte gewicht is de Store & Share handig mee te nemen, bijvoorbeeld op vakantie. De Store & Share is verkrijgbaar in 50 GB voor 149 euro, inclusief BTW.

Store & Play
De Store & Play wordt geleverd met een afstandbediening, omdat dit model direct is aan te sluiten op de televisie. Op deze manier zijn films en foto's eenvoudig te bekijken vanaf de externe harde schijf met 80 GB aan geheugen. De Store & Play wordt geleverd in een handzaam formaat en kost 249 euro, inclusief BTW.

Alle externe opslagproducten van Packard Bell worden geleverd met Data Secure software om eenvoudig back-ups te maken en zijn verkrijgbaar via het retailkanaal van Packard Bell.

“Makkelijk in gebruik en eenvoudig mee te nemen. Dat zijn de wensen die de consument stelt aan de producten die de veiligheid moeten bevorderen", zegt Hans Schinkel, country manager Pckard Bell Nederland. “Daarnaast speelt het uiterlijk en formaat een belangrijke rol bij mobiele producten. Met deze nieuwe lijn zijn we ook hieraan tegemoet gekomen door een klein formaat en een strakke vormgeving te hanteren."