18 schatkisten verstopt in Nederland bij PayPal Poenrace

dinsdag 13 oktober 2009

PayPal verstopt schatkisten met 250 euro om mensen te laten proeven van online Poenrace

PayPal kondigt aan dat de actie Poenrace zich nu ook verplaatst heeft naar de wereld buiten internet. In Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Zwolle en Den Bosch zijn 18 schatkisten verstopt (3 per stad) die een code bevatten die de vinder kan verzilveren op www.poenrace.nl. Iedere code geeft recht op 250 euro. Hints voor het vinden van de schatkisten zijn te vinden op dezelfde website, na het inloggen met je PayPal-gegevens. PayPal, specialist in online betalen, heeft verleden week op Marktplaats.nl een schatkist gevuld met 10.000 euro verstopt in een advertentie. Degene die als eerste aan de hand van meerdere aanwijzingen de betreffende advertentie vindt, wint het geld. Na vijf dagen zijn er inmiddels bijna 8.000 deelnemers aan de Poenrace.

Hotlinks
Download afbeelding van de Poenrace schatkist
Download grotere afbeeldingen PayPal's Poenrace
Link naar actiesite PayPal's Poenrace
Link naar website PayPal
Video: reddingsbrigade vindt schatkist op strand

Speurtocht op Marktplaats.nl
PayPal's Poenrace duurt tot en met zondag 18 oktober. Deelname aan de speurtocht kan door in deze periode een PayPal-rekening aan te maken op de actiesite. Consumenten die al een PayPal-rekening hebben, kunnen ook meedoen met de Poenrace. Elke dag verspreidt PayPal onder de deelnemers via de actiesite of via e-mail een aanwijzing in de vorm van een raadsel. Na een aantal raadsels krijgen deelnemers de kans een extra tip over de vindplaats van de schatkist op Marktplaats.nl te kopen.
De opbrengsten van de kooptip komen ten goede aan Dance4Life de internationale organisatie die zich samen met jongeren inzet om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen.

Aangespoeld op strand
In aanloop naar PayPal's Poenrace is op Geenstijl.nl een
video getoond waarop te zien is hoe de reddingsbrigade een aangespoelde schatkist opvist van het strand van Zandvoort. Dit is de schatkist waarnaar de deelnemers van PayPal's Poenrace op zoek zijn.