PayPal waarschuwt voor nep 'Poenrace-advertenties' op Marktplaats.nl

maandag 12 oktober 2009

Amsterdam, 12 oktober 2009 - PayPal, specialist in online betalen, waarschuwt deelnemers aan de Poenrace tegen nepadvertenties op Marktplaats.nl. De Poenrace is een online speurtocht waarbij 10.000 euro verstopt zit in een advertentie op Marktplaats.nl. De valse advertenties zouden zogenaamd de oplossing zijn op de raadsels die dagelijks door Poenracers moeten worden opgelost. Degene die als eerste aan de hand van meerdere aanwijzingen de uiteindelijke advertentie vindt, wint het geld. PayPal's Poenrace begon op 7 oktober en duurt tot en met zondag 18 oktober.

 

PayPal adviseert deelnemers aan de Poenrace alleen nog maar te zoeken naar advertenties die voor 7 oktober zijn geplaatst, de dag van de start van Poenrace. Alleen dan kunnen deelnemers er zeker van zijn dat ze de echte advertentie waar 10.000 euro in verstopt zit uiteindelijk vinden. Advertenties die op 7 oktober of later zijn aangemaakt, hebben niets te maken met de Poenrace.

 

Robbert de Haan, Marketing directeur van PayPal: "Het is goed te zien dat zoveel mensen graag deelnemen aan onze online speurtocht; inmiddels al bijna 8.000 deelnemers. Mensen worden echter erg fanatiek van zo'n race. We hebben al meerdere nepadvertenties op Marktplaats.nl aangetroffen. Dat is begrijpelijk omdat het om 10.000 euro gaat. Maar omdat we Poenracers niet willen ontmoedigen, willen we deelnemers nu toch waarschuwen niet te kijken naar advertenties van 7 oktober of later."

 

Over PayPal's Poenrace

PayPal's Poenrace is een speurtocht op Marktplaats.nl. PayPal heeft op Marktplaats.nl een schatkist gevuld met 10.000 euro verstopt in een advertentie. Degene die als eerste aan de hand van meerdere aanwijzingen de betreffende advertentie vindt, wint het geld. PayPal's Poenrace begon op 7 oktober en duurt tot en met zondag 18 oktober. Deelname aan de speurtocht kan door in deze periode een PayPal-rekening aan te maken op de actiesite www.poenrace.nl. Consumenten die al een PayPal-rekening hebben, kunnen ook meedoen met de Poenrace. De opbrengsten van de kooptip, een extra tip die door deelnemers kan worden gekocht en kan helpen bij het vinden van de schat, komen ten goede aan dance4lifeNL, de internationale organisatie die zich samen met jongeren inzet om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen.