PayPal's Poenrace van start: 10.000 euro verstopt op Marktplaats.nl

woensdag 7 oktober 2009

PayPal-gebruikers krijgen dagelijks aanwijzingen in speurtocht naar schatkist

Amsterdam, 7 oktober 2009 - PayPal organiseert een speurtocht op Marktplaats.nl, genaamd PayPal's Poenrace. PayPal, specialist in online betalen, heeft op Marktplaats.nl een schatkist gevuld met 10.000 euro verstopt in een advertentie. Degene die als eerste aan de hand van meerdere aanwijzingen de betreffende advertentie vindt, wint het geld. PayPal's Poenrace begint vandaag en duurt tot en met zondag 18 oktober. Deelname aan de speurtocht kan door in deze periode een PayPal-rekening aan te maken op de actiesite www.poenrace.nl. Consumenten die al een PayPal-rekening hebben, kunnen ook meedoen met de Poenrace.

Hotlinks
Download grotere afbeeldingen PayPal's Poenrace
Link naar actiesite PayPal's Poenrace
Link naar website PayPal
Video: reddingsbrigade vindt schatkist op strand

Speurtocht
De Poenrace is in twee fases opgedeeld: de speurtocht en de eindsprint. De speurtocht duurt elf dagen. Elke dag verspreidt PayPal onder de deelnemers via de actiesite of via e-mail een aanwijzing in de vorm van een raadsel. Ieder raadsel vertelt de deelnemers iets over de advertentie waar de schat is verstopt. Hoe meer aanwijzingen iemand heeft gekregen, hoe beter het beeld van de advertentie waarnaar moet worden gezocht. Na een aantal raadsels krijgen deelnemers de kans een extra tip over de vindplaats van de schatkist op Marktplaats.nl te kopen. De opbrengst hiervan komt ten goede aan
Dance4Life, de jongerencampagne van STOP AIDS NOW!.

Eindsprint
Op zondag 18 oktober 11 uur ’s ochtends wordt de eindstrijd ingezet. Op dat moment worden de laatste drie raadsels op de actiesite
http://www.poenrace.nl bekend gemaakt. In tegenstelling tot de eerdere aanwijzingen, geven deze laatste drie de richting aan waar deelnemers moeten zoeken op Marktplaats.nl. Wie in de eindsprint als eerste op de actiesite het advertentienummer van de juiste advertentie invoert, is de winnaar van 10.000 euro. Voorwaarde is dat je bij PayPal rekeninghouder bent.

Dagprijs
Deelnemers maken iedere dag ook kans op een dagprijs door een vraag over PayPal te beantwoorden. Elke dag kan een gratis weekend weg in een van de Best Western Hotels ergens in Nederland worden gewonnen. 

Aangespoeld op strand
In aanloop naar PayPal's Poenrace is op Geenstijl.nl een
video getoond waarop te zien is hoe de reddingsbrigade een aangespoelde schatkist opvist van het strand van Zandvoort. Dit is de schatkist waarnaar de deelnemers van PayPal's Poenrace op zoek zijn.