Personaliabericht: Nederlander Renier Lemmens benoemd tot Europees Directeur PayPal

woensdag 7 oktober 2009

PayPal, aanbieder van ’s werelds meest gebruikte methode voor online betalen, heeft Renier Lemmens aangesteld als Europees Directeur om verder vorm te geven aan de wereldwijde groei van het bedrijf. Binnen deze functie is hij verantwoordelijk voor het bevorderen van PayPal-gebruik op Marktplaats en andere e-commerce websites in Europa. Daarnaast is hij aangesteld om het platform PayPal X onder de aandacht te brengen van Europese ontwikkelaars. PayPal X is een open source versie van het PayPal-platform waardoor open innovatie via ontwikkelaars en ondernemers mogelijk wordt. Lemmens rapporteert rechtstreeks aan Scott Thompson, President van PayPal.

"PayPal heeft als doel e-commerce een enorme boost te geven", zegt Scott Thompson, PayPal's President. "Om dit te bereiken, focussen we sterk op een betere klantervaring en intensiever gebruik van onze betaalmethode. Renier Lemmens is met zijn jarenlange ervaring in de financiƫle dienstverlening van grote toegevoegde waarde om PayPal hierbij te ondersteunen."

Lemmens heeft meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van financiƫle dienstverlening en technologie. Recentelijk was Lemmens COO van de International Retail en Commercial Banking Division bij Barclays Bank PLC. Ervaring in de technologiesector heeft Lemmens onder meer opgedaan als consultant bij Arthur D. Little. Lemmens is van Nederlandse afkomst en heeft naast werkzaamheden in de Benelux uitgebreide internationale ervaring opgedaan in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, India en Noord-Amerika.

Betaalvolume
Zo'n 43 procent van PayPal's omzet is afkomstig van regio's buiten de Verenigde Staten, waarbij de Europese markt verantwoordelijk is voor het grootste aandeel hiervan. PayPal's totale betaalvolume (de totale waarde van het transactievolume in 2008) bedroeg bijna negen procent van de wereldwijde e-commerce. Binnen drie jaar verwacht PayPal meer dan de helft van zijn groei buiten de Verenigde Staten te realiseren.