Nieuwe HTC HD2 eerste Windows Phone met HTC Sense

dinsdag 6 oktober 2009

HTC Diamond2, HTC Touch Pro2 en Snap krijgen ook Windows Mobile 6.5

Utrecht, 6 oktober 2009 - HTC, marktleider in op Windows Mobile- en Android-gebaseerde smartphones, introduceert de HTC HD2. Dit is de eerste Windows Phone met HTC Sense. Deze interface stelt de gebruiker centraal waardoor de smartphone op een eenvoudiger, natuurlijker en persoonlijker manier werkt. Met een hoge resolutie en 4,3-inch touchscreen, geeft de ultradunne HTC HD2 een scherper, helderder en rijker beeld.

Hotlinks

Klik hier voor afbeeldingen op hoge resolutie
Specsheet HTC HD2
Website HTC

De HTC HD2 is zowel qua innovatie als ontwerp geperfectioneerd. Het bevat als eerste Windows Phone een ‘capacitive’ scherm dat reageert op geleiding van warmte in plaats van druk. Hierdoor kunnen gebruikers met slechts een lichte aanraking gemakkelijk websites, office-bestanden en foto's bekijken, in- en uitzoomen of van grootte veranderen. Het grote scherm maakt het mogelijk sneller en nauwkeuriger te typen op het touchscreen toetsenbord. Verder is de HTC HD2 uitgerust met Qualcomm’s nieuwe 1Ghz Snapdragon processor. Dit zorgt ervoor dat de HD2 beter presteert bij het gebruik van applicaties, video’s en games.

“De HTC HD2 combineert het beste van twee werelden: de flexibiliteit van HTC Sense en de kracht van het Windows Mobile platform”, zegt Mark Moons, Regional Director HTC Benelux. “HTC heeft de Sense-interface ontwikkeld met de overtuiging dat goede dingen geen toelichting behoeven, maar ervaren moeten worden. Gebruikers zullen dan ook  merken dat de HTC HD2 een van de meest geavanceerde Windows Mobile toestellen is die we tot nu toe hebben geïntroduceerd.”

Personalisatie
HTC Sense is ontwikkeld vanuit drie principes: Make it mine, Stay close en Discover the unexpected. Vanuit het eerste principe heeft de HTC HD2 een sterke focus op personalisatie. Hierdoor kunnen gebruikers met hun smartphone niet alleen laten zien wie ze zijn, maar ook waar ze zich bevinden. Zo maak de gelokaliseerde weeranimatie gebruik van het gehele 4.3 inch scherm, zonder daarbij echter andere belangrijke content en informatie tekort te doen. Met applicaties uit de Windows Marketplace kan de HD2 verder aangepast worden aan een persoonlijke stijl en gebruikerswensen.

Belangrijkste contacten centraal
Met Stay Close integreert HTC alle communicatiemiddelen en applicaties waardoor gebruikers in contact staan met hun belangrijkste contactpersonen. In één oogopslag hebben zij nu inzicht in alle relevante communicatie met deze mensen, ongeacht of dit nu via telefoon, tekstberichten, Facebook of e-mail gebeurt. De HTC HD2 bevat verder de nieuwe Windows-gebaseerde versie van HTC Peep voor Twitter. Met de 5 megapixel camera kunnen scherpe foto’s genomen worden en vervolgens worden gedeeld met vrienden via Facebook of Twitter.

Verbeterde gebruikerservaring
De HD2 kent daarnaast nog een aantal nieuwe opties die de gebruikerservaring verbeteren. Zo heeft het toestel verschillende sensoren, inclusief een 'nabijheid-sensor'. Deze voorkomt dat onbedoeld functies worden uitgevoerd als het scherm wordt aangeraakt om te telefoneren. Een lichtsensor past automatisch de helderheid van het display aan. Ook kan de HTC HD2 met 3G breedbandconnectiviteit, verbinding met een WiFi-netwerk tot stand brengen voor computers of andere apparaten. Verder is een optionele carkit beschikbaar die de HD2 gebruikersinterface automatisch transformeert naar een gebruiksvriendelijke navigatie-ervaring.

Windows Mobile 6.5
Met Windows Mobile 6.5 bevat de HTC HD2 krachtige opties voor messaging en browsing en office-functionaliteit. De synchronisatiemogelijkheden met Microsoft Exchange zijn beter dan op ieder ander besturingssysteem en met Windows Mobile 6.5 kunnen er meerdere e-mail accounts beheerd worden. Bovendien maakt Microsoft's nieuwe My Phone service het mogelijk gratis en automatisch een back up te maken van foto's, muziek, contacten en tekstberichten en deze te synchroniseren van het toestel naar het web. Klanten die al eerder een HTC Diamond2, een Touch Pro2 of een Snap hebben gekocht, kunnen hun toestel online via een nieuwe ROM upgraden met Window Mobile 6.5. Deze wordt in oktober beschikbaar gemaakt.

Prijs en beschikbaarheid
De HTC HD2 is vanaf eind oktober beschikbaar in de Benelux. De adviesprijs is 599,- euro inclusief BTW en exclusief abonnement.

Belangrijkste kenmerken van de HTC HD2:
* Afmetingen: 120 x 67 x 11 mm
* Gewicht: 157 gram
* Netwerken: WCDMA / HSPA: 900/2100 MHz
                    GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 MHz
* Besturingssysteem: Windows Mobile 6.5 Professional
* Scherm: 4,3 inch capacitive touch screen met 480 x 800 WVGA resolutie
* Camera: 5 MP met Autofocus en dubbele LED flits
* Intern geheugen: 512 MB ROM; 448 MB RAM
* Bluetooth 2.1 met EDR en A2DP
* Draadloos: IEEE WiFi 802.11b/g
* GPS: interne GPS
* Batterij: 1230 mAh LI-ion
* Gesprekstijd: GSM: tot 6.3 uur/ WCDMA: tot 5.3 uur
* Standby-tijd: GSM: 20,4 dagen/ WCDMA: 16.3 dagen