Sony introduceert nieuwe Blu-ray HD Home Cinema systemen

woensdag 30 september 2009

Sony introduceert nieuwe Blu-ray HD Home Cinema systemen

Natuurlijk kamervullend surround geluid met alleen 2.1 kanaals luidsprekers

Badhoevedorp, 30 september 2009 – Sony introduceert nieuwe Blu-ray Home Cinema systemen gericht op zowel de veeleisende als beginnende consument. Drie all-in-one systemen beschikken over BD-live, 1080p weergave, dvd upscaling en draadloze speakers. De nieuwe home cinema set, de BDV-Z7, produceert zeer hoogwaardig geluid met 2.1 kanaals luidsprekers.

Compact vormgegeven

De BDV-Z7 is vervaardigd uit high-end componenten. Het is een zeer compacte set die surround geluid van 350 Watt produceert met maar twee satelliet-speakers en een subwoofer. Dankzij de S-Force Front surround PRO-technologie wordt het geluid weergegeven alsof het een 5.1 kanaals set is en dat met veel minder luidsprekers. Ideaal voor mensen die zo min mogelijk kabels in huis willen hebben. Dit systeem is stijlvol vormgegeven en beschikt over de laatste technologie als BD-live, 24p en x.v.Colour (xvYCC) technologie, Full HD video, 1080p upscaling, BRAVIA Sync en digitale MediaPort.

De overige twee nieuwe systemen zijn uitgerust met dezelfde technologie, maar hebben respectievelijk vijf satelliet luidsprekers (BDV-E300) of vier vloerluidsprekers en een centerspeaker (BDV- E800). Bij de BDV-E300 zijn draadloze luidsprekers optioneel, bij de BDV-E800 worden ze standaard meegeleverd. Alle systemen hebben een krachtige subwoofer.

Automatisch beeld verbeteren van bestaande dvd's

De Precision Cinema HD Upscale-technologie van Sony converteert standaard definition-signalen naar 1080p. Zo ontstaat er een beeld dat grenst aan high definition-kwaliteit via de High Definition Multimedia Interface (HDMI). Bestaande dvd-collecties blijven zo dus uitstekend te gebruiken en zijn op een veel betere manier te bekijken.

Eenvoudige bediening en voorzien van nieuwe technologie

Met de BRAVIA Sync-technologie zijn de Blu-ray speler, de BRAVIA-televisie en het Home Theatre-systeem via één afstandsbediening te bedienen. De Xross Media Bar biedt eenvoudige en intuïtieve navigatie tussen de televisiemenu's. Met 24p true cinema zijn films te bekijken zoals de regisseur ze bedoeld heeft. Daarnaast zorgt de Precision Drive-technologie van Sony voor de nodige stabilisatie bij het afspelen van gebogen of bekraste Blu-ray discs en dvd's. De speler ondersteunt ook Deep Colour video-output en AVCHD-discs gecodeerd met x.v.Colour (xvYCC) technologie.

Extra content via BD-live

Met BD-live is tijdens de film gerelateerde content zoals extra scènes, trailers en games te downloaden. Via de usb-aansluiting is deze content ook op een usb-stick te zetten.

Sony, duurzaamheid en het milieu

Per product werkt Sony een eco-strategie uit op basis van de pijlers Proces, Product en Planeet. Alle inspanningen op dit gebied zijn terug te vinden op www.sony.nl/eco.

Beschikbaarheid

De systemen zijn beschikbaar vanaf eind september 2009.

De adviesprijs van de Sony BDV-z7 is 1000 euro.

De adviesprijs van de Sony BDV-e300 is 700 euro.

De adviesprijs van de Sony BDV-e800 is 1200 euro.


Download hier hoog resolutie beeldmateriaal