Cisco introduceert Smart Grid-ecosysteem en security-diensten

donderdag 17 september 2009

Amsterdam, 17 september 2009 – Cisco kondigt een Smart Grid-ecosysteem en security-diensten voor Smart Grids aan. Hiermee zet Cisco belangrijke stappen in de ontwikkeling van een Smart Grid-communicatieinfrastructuur. Nutsbedrijven en hun klanten zijn hiermee in staat de levering van energie en de vraag daarnaar te optimaliseren, en de betrouwbaarheid en beveiliging van Smart Grids te verbeteren. Ook kunnen zij hun operationele kosten verminderen.

Hotlinks
- Meer informatie Cisco's Smart Grid strategie
- De Zigbee Alliance
- Cisco's Energy solutions
- White paper IP-architectuur voor Smart Grid
- Cisco's green blog
- RSS Feed Cisco nieuws

Cisco creëert het Smart Grid-ecosysteem om de adoptie van IP-gebaseerde communicatiestandaarden voor Smart Grids te stimuleren. Dit levert zowel voordeel op voor energiemaatschappijen als consumenten. Leden van het ecosysteem zijn onder meer system integrators voor nutsvoorzieningen, service providers en leveranciers van diensten die onderdeel uitmaken van een Smart Grid- communicatieinfrastructuur. Zij werken nauw samen met Cisco aan het ontwerpen van een migratiepad van andere communicatiestandaarden naar een IP-gebaseerde infrastructuur voor Smart Grids en energiebeheerapplicaties. Daarnaast ondersteunen zij bij interoperabiliteitstesten. De eerste bedrijven die onderdeel uitmaken van dit ecosysteem zijn Arcadian Networks, CapGemini, Infosys, Itron, Landis + Gyr, SecureLogix, Verizon, Wipro en World Wide Technologies.

De samenwerking binnen het Smart Grid vermindert de kosten en de complexiteit van het implementeren van een Smart Grid-infrastructuur met oplossingen van verschillende leveranciers. Daarnaast heeft Cisco een speciale Smart Grid Technical Advisory Board (TAB) in het leven geroepen die helpt de dienstverlening, ondersteuning en productontwikkeling af te stemmen op de specifieke wensen van consumenten en bedrijven. Daarnaast biedt de TAB klanten de mogelijkheid invloed uit te oefenen op Cisco's roadmap van Smart Grid-oplossingen.

Marthin de Beer, senior vice president Cisco Emerging Technologies Group: "Cisco werkt hard aan de realisatie van zijn visie voor een geïntegreerde, beveiligde Smart Grid-communicatieinfrastructuur, waarmee bedrijven en consumenten energieverbruik beter kunnen beheren en verminderen. Samen met onze partners en nutsbedrijven wereldwijd ontwikkelen we open, op IP-gebaseerde oplossingen die het Smart Grid en de voordelen die daaruit voorkomen, tot realiteit maken."

Smart Grid-security-diensten
Cisco introduceert geïntegreerde security-diensten en –oplossingen voor het Smart Grid, zodat de fysieke en virtuele beveiliging evenals de betrouwbaarheid van de systemen is gewaarborgd. Deze oplossingen zijn gebaseerd op Cisco's expertise en ervaring in het ontwerpen en bouwen van geïntegreerde beveiligingsarchitecturen en helpt nutsvoorzieningen beter te voldoen aan regelgeving. Cisco's beveiligingsdiensten omvatten compliance testing, stress testing, het ontwerp van de grid-beveiligingsarchitectuur en de implementatie van fysieke- en netwerkbeveiliging.

Cisco blijft zich richten op het garanderen van de interoperabiliteit van systemen en apparaten die onderdeel uitmaken van het Smart Grid en het stimuleren van een IP-gebaseerde Smart Grid-communicatieinfrastructuur. In dit kader maakt Cisco ook deel uit van de Zigbee Alliance om de adoptie van IP-gebaseerde communicatie te stimuleren.

Klik hier voor het gehele, Engelstalige persbericht.