HTC biedt met de Touch2 een vernieuwde touch beleving

donderdag 3 september 2009

Utrecht, 2 september 2009 - HTC, leverancier van op Windows Mobile- en Android-gebaseerde telefoons, introduceert vandaag de HTC Touch2. Deze smartphone is een van de eerste mobiele telefoons die beschikt over de nieuwe Microsoft Windows Phone-software. Met Windows Mobile 6.5 en nieuwe Windows Phone-diensten als MyPhone en Windows Marketplace, levert de HTC Touch2 een vernieuwde touch-beleving.

Hotlinks
Website HTC

Klik hier voor afbeeldingen in hoge resolutie

"De HTC Touch2 biedt de touch-beleving die miljoenen mensen al gewend zijn van HTC", zegt Peter Chou, CEO van HTC. "Of het gaat om het plegen van een telefoontje, de status van een vriend checken of simpelweg een belangrijke e-mail beantwoorden, met de HTC Touch2 hebben gebruikers dit alles binnen hun bereik."

Met de HTC Touch2 is alle informatie binnen handbereik op een compacte en gebruiksvriendelijke smartphone, die bovendien comfortabel in de hand ligt. De geavanceerde smartphone kent verschillende HTC-upgrades, waaronder TouchFLO, een verbeterde gebruikersinterface met geïntegreerde weerupdates en snelle touch-toegang tot verschillende populaire applicaties. Ook  heeft de Touch2 YouTube en Google Maps for Mobile aan boord.

Windows smartphone
Het nieuw ontwikkelde Internet Explorer Mobile toont webpagina's als op een desktop zodat gebruikers deze optimaal kunnen ervaren. Bovendien beschikt de HTC Touch2 over een zoom-balk om in te zoomen tot de gewenste grootte. Ook is het scherm te kantelen voor een optimale beeldweergave. Internet Explorer Mobile ondersteunt ook Adobe Flash voor het bekijken van Flash videocontent zoals YouTube-video's.

Met behulp van Windows Marketplace for Mobile op de Touch2, zijn gebruikers in staat eenvoudig applicaties te vinden en downloaden. Microsoft's nieuwe My Phone maakt het mogelijk gratis foto's, muziek, contacten en tekstberichten automatisch te back-uppen en synchroniseren van de Touch2 naar het web.

Windows Mobile 6.5 op de HTC Touch2 biedt uitgebreide messaging- en surfmogelijkheden. Met Microsoft Exchange kunnen allerlei soorten gegevens makkelijk worden gesynchroniseerd, zodat gebruikers in staat zijn meerdere e-mailaccounts te beheren.

Prijs en beschikbaarheid
De HTC Touch2 is vanaf begin oktober verkrijgbaar in de Benelux. De consumentenadviesprijs bedraagt 299,- euro inclusief BTW, exclusief abonnement.

Belangrijkste kenmerken van de HTC Touch2:
* Afmetingen: 104 x 55 x 12.9 mm
* Gewicht: 110 gram
* Netwerken: WCDMA / HSDPA: 900/2100MHz
GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 MHz
* Besturingssysteem: Windows Mobile 6.5 Professional
* Scherm: 2,8 inch TFT-LCD touch-sensitive screen met QVGA resolutie
* Camera: 3.2 MP met video
* Intern geheugen: 512 MB ROM; 256 MB RAM
* Bluetooth 2.1 met EDR en A2DP
* Draadloos: WiFi 802.11b/g
* GPS: interne GPS
* Batterij: 1100mAh LI-ion
* Gesprekstijd: GSM: tot 7.3 uur/ WCDMA: tot 6.2 uur
* Standby-tijd: GSM: 15,4 dagen/ WCDMA: 20.8 dagen