Hitachi Data Systems maakt monitoring software beschikbaar voor MKB

dinsdag 15 september 2009

Hitachi IT Operations Analyzer 1.2 verbetert ondersteuning voor besturingssysteem, virtualisatie en switches

Amsterdam, 15 september 2009 -
Hitachi Data Systems, dochteronderneming van Hitachi, Ltd (NYSE: HIT) en leverancier van Service Oriented Storage-oplossingen, introduceert de Hitachi IT Operations Analyzer, versie 1.2. Deze monitoring software biedt bedrijven in het middensegment van de markt uitgebreide ondersteuning voor diverse besturingssystemen, virtualisatie en switches. De Analyzer is voorzien van een op maat gemaakte Product Application Interface (API), die momenteel door zes Independent Software Vendors (ISV's) wordt geïntegreerd.

Hotlinks

• Meer informatie over Hitachi IT Operations Analyzer
• Volg HDS Corporate of HDS Nederland op Twitter:

De Hitachi IT Operations Analyzer software is het enige product voor middelgrote bedrijven dat tot 250 heterogene server-, switch- en storage-nodes in het datacenter kan controleren en diagnosticeren via een enkele interface. De software biedt eenvoudig te gebruiken, uitgebreide monitormogelijkheden, die IT-activiteiten stroomlijnen en de service aan klanten verbeteren. Daarnaast vermindert het de Total Cost of Ownership (TCO).

De Hitachi IT Operations Analyzer 1.2 introduceert een uitgebreide API die momenteel wordt geïntegreerd door verschillende software-ontwikkelaars als DeepNines Technologies, Lumeta, Netcordia en Sentrigo. Naast eerdere ondersteuning van besturingssystemen als Microsoft Windows en Red Hat Linux, ondersteunt de Hitachi IT Operations Analyzer nu ook Solaris, het besturingssysteem van Sun Microsystems. Daarnaast biedt de nieuwe versie tevens monitoring-ondersteuning voor NetApp FAS, FC Cisco en Juniper EX-serie en integreert het VMware ESXi voor optimale ondersteuning van virtualisatiemogelijkheden.

Overige functionaliteiten zijn:
• Automatische root cause analysis: voor snel herstel en het verlagen van downtime
• Agentloze architectuur: het is niet meer nodig om monitor software-agents op elk apparaat in het datacenter te installeren
• Eenduidige interface: gelijktijdig monitoren van alle IT-componenten met behulp van een interface.

"Hitachi IT Operations Analyzer is zeer geschikt voor middelgrote bedrijven met heterogene server-, opslag- en switch-nodes in een datacenter", zegt Rob Hilterman, SE bij Hitachi Data Systems Nederland. "Dankzij de nieuwe samenwerkingsverbanden met verschillende ISV's bieden we met de Analyzer een uitgebreide monitoringoplossing, die IT-managers eenvoudig kunnen gebruiken zonder te hoeven investeren in specialistische kennis. Hierdoor zijn problemen snel te verhelpen en vermindert de totale cost of ownership."