Persbericht: Kees Vendrik (Groen Links) jurylid Postcode Lottery Green Challenge

donderdag 17 september 2009

Beau van Erven Dorens presenteert bekendmaking winnaar half miljoen euro

Amsterdam, 18 september
2009 – Tweede Kamerlid Kees Vendrik van GroenLinks is toegetreden tot de internationale jury van de Postcode Lottery Green Challenge 2009. Deze wereldwijde wedstrijd voor het meest duurzame idee vindt dit jaar voor de derde achtereenvolgende keer plaats en heeft zes finalisten uit vijf landen.

Vrijdag 25 september presenteert Beau van Erven Dorens de Award Ceremony, waarbij de hoofdprijs van 500.000 euro en aanmoedigingsprijzen van 100.000 euro worden uitgereikt.

Vendrik zit sinds 1998 in de Tweede Kamer en is milieuwoordvoerder van zijn fractie. "Mijn belangrijkste taak is aan blijven tonen dat onze grote ecologische en sociale ambities haalbaar en betaalbaar zijn", zegt hij. Zijn collega-juryleden zijn Liesbeth van Tongeren van Greenpeace, Niklas Zennström oprichter van Kazaa, Skype en Joost, Bas Verhart van Media Republic en PICNIC, en Jim Walker van The Climate Group.

De zes finalisten lichten de dag ervoor in korte presentaties de ideeën toe, waar zij het prijzengeld voor willen inzetten. De volgende dag worden de winnaars bekendgemaakt. Dit vindt plaats op het multimedia evenement PICNIC in de Amsterdamse Westergasfabriek.

Elk jaar nodigt de Postcode Lottery Green Challenge wereldwijd creatieve en innovatieve mensen uit de strijd aan te binden tegen klimaatverandering. De wedstrijd staat open voor iedereen met een goed idee voor het reduceren van CO2 op een gebruiksvriendelijke manier.

Dowload high res photo’s hier.