Nettowinst Oracle stijgt met 4 procent in eerste kwartaal fiscaal jaar 2010

donderdag 17 september 2009

De Meern, 17 september 2009 - Oracle, 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware, heeft gisteravond de resultaten bekendgemaakt van het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2010.

US GAAP
De winst per aandeel op basis van US GAAP in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2010 bedroeg 0,22 US dollar. Dit komt overeen met een stijging van 8 procent ten opzichte van het eerste kwartaal in het vorige fiscale jaar. De omzet daalde met 5 procent naar 5,1 miljard US dollar, terwijl de nettowinst met 4 procent steeg naar 1,1 miljard US dollar.

De inkomsten uit nieuwe softwarelicenties daalden met 17 procent naar 1 miljard US dollar. Daarentegen steeg de omzet uit licentie-updates en support met 6 procent naar 3,1 miljard US dollar. Het GAAP operationele inkomen bedroeg 1,7 miljard US dollar, een stijging van 14 procent en de operationele marge steeg met 590 basispunten naar 34 procent. Het GAAP operationele cash flow op een twaalfmaandelijkse basis bedroeg 8,8 miljard US dollar, een stijging van 10 procent.

De resultaten werden gedrukt door het negatieve koersverloop van buitenlandse valuta ten opzichte van de US dollar. Zonder deze invloeden zou de winst per aandeel op basis van US GAAP 0,24 US dollar zijn. De inkomsten van nieuwe softwarelicenties zouden zijn gedaald met 14 procent, terwijl de omzet uit licentie-updates en support zou zijn gestegen met 11 procent, op basis van GAAP. De stijging van het operationele inkomen op basis van GAAP en non-GAAP zou respectievelijk 21 procent en 11 procent zijn geweest.

Klik hier voor het volledige Engelstalige bericht met alle overige resultaten. De gegevens in dit bericht zijn leidend.