Nieuwe GoPal 5 MEDION navigatiesystemen veiliger en gebruiksvriendelijker

maandag 14 september 2009

Premium model P4445 verkrijgbaar bij Halfords

 

Panningen, 14 september 2009 - MEDION introduceert vijf nieuwe navigatiesystemen uitgerust met nieuwe GoPal 5 navigatiesoftware. De nieuwe producten maken navigeren nog veiliger en ook het ontwerp van de navigatiesystemen is verbeterd. Ze zijn nu standaard uitgerust met een scherm van 12 cm (4,7 inch). Daarnaast worden er nu ook alternatieve routes getoond en beschikken ze over Comfort Light, waardoor het scherm prettiger wordt verlicht.

 

Het nieuwe scherm van de navigatiesystemen beschikt over extra veel contrast, levendiger kleuren en grotere letters. Het scherm is tevens beter leesbaar en makkelijker in gebruik dankzij het grote formaat. De instapmodellen de MEDION GoPal E4145, E4245, en de E4445 zijn uitgerust met een scherm van 11 cm ( 4,3 inch) en de premium modellen de P4245 en de P4445 zijn uitgerust met een extra groot scherm van 12 cm (4,7 inch).

 

MEDION is een van de eerste leveranciers die beschikt over Comfort Light. Dit nieuwe verlichtingssysteem zit geïntegreerd in het frame en maakt het bekijken van de display een stuk prettiger. Daarbij is de nieuwe GoPal 5 productlijn uitgerust met een 'help'-knop waarmee consumenten met één druk op de knop heel snel extra informatie over de menu's kunnen krijgen. Ook beschikt het apparaat over een ASB EHBO Assistent, met Eerste Hulpfunctie. Vindt er een verkeersongeval plaats, dan geeft de assistent de benodigde stappen voor hulpmaatregelen weer en legt deze duidelijk en begrijpelijk uit.

 

Verder heeft de nieuwe productlijn ook extra functionaliteit om ongelukken zoveel mogelijk te voorkomen. De rijstrookalarmering, ook aanwezig in de P4445, staat garant voor uitstekende routebegeleiding, zelfs op lastige stukken van de weg. Verder kunnen gebruikers hun routes ingeven via stembesturing en zorgt een sensor voor vingerafdrukherkenning voor de bescherming van persoonlijke informatie. De MEDION GoPal navigatie zorgt ook dat consumenten er meteen mee op weg kunnen. Zodra het navigatiesysteem wordt opgestart, helpt de Setup Assistant consumenten met het vastzetten van het navigatiesysteem in de auto en daarna instellen van de persoonlijke voorkeuren voor basisinformatie. Door de SiRFInstantFixll-technologie kan in slechts enkele seconden de locatie van gebruiker worden vastgesteld, zodat er snel een route kan worden berekend. Alle navigatiesystemen uit de nieuwe productlijn beschikken tevens over TMC of TMCpro waarmee ze tijdens het rijden nog actuele route-informatie krijgen over files zodat ze vervelende vertragingen kunnen voorkomen.  

 

Daarnaast beschikt de routeplanning over slimme routefunctionaliteit, die de route berekent naar de bestemming op basis van historische verkeersgegevens over het weggebruik. Hierbij houdt het apparaat rekening met de tijd en dag van de week. Verder is het ook mogelijk om verschillende routes te laten zien, waar de consument handmatig uit kan kiezen en om zeker te zijn dat de reis soepel verloopt zelfs al men in de Alpen rijdt, zorgt de Tunnel Assistant ervoor dat ze veilig kunnen navigeren zelfs zonder GPS-ontvangst.

 

Verder is er standaard kaartmateriaal beschikbaar voor 22 landen in Europa. De P4445, de P4245 en de GoPal E4445 beschikken zelfs over voorgeïnstalleerd kaartmateriaal voor 43 landen in West- en Oost Europa. 

 

Prijs en beschikbaarheid

In Nederland is alleen het premium model de P4445 beschikbaar. Het model is te koop bij de Halfords voor 179 euro (inclusief BTW)