Waterschapsbedrijf Limburg maakt informatie breed beschikbaar dankzij Oracle

maandag 13 juli 2009

Lcd-schermen houden alle medewerkers op de hoogte

De Meern, 13 juli 2009
- Het Waterschapsbedrijf Limburg heeft als eerste waterschapsbedrijf in Nederland gekozen voor de Oracle Business Intelligence Suite Enterprise Edition. Hiermee beschikken beleidsmedewerkers en managers over een managementinformatiesysteem dat uiteenlopende gegevens over het bedrijf geconsolideerd en gebruiksvriendelijk via een dashboard weergeeft. Het informatiesysteem is ook zichtbaar voor overige personeelsleden. Door middel van lcd-schermen verspreid door het bedrijf kunnen alle medewerkers belangrijke ontwikkelingen van het Waterschapsbedrijf Limburg volgen. Dit verhoogt het bewustzijn en de betrokkenheid bij de organisatie. Bovendien wordt het reactievermogen erdoor vergroot, doordat mensen direct kunnen inspelen op actuele veranderingen.

Het Waterschapsbedrijf Limburg, een bedrijf in de afvalwaterzuiveringsector, was op zoek naar een omgeving waarmee managementinformatie op een begrijpelijke en eenduidige manier kon worden getoond. Een voorwaarde hierbij was dat er geen tussenlaag in de vorm van een datawarehouse hoeft te worden gebruikt. De keuze viel op Oracle, omdat de Oracle Business Intelligence Suite een van de weinige is die meerdere bronsystemen kan raadplegen binnen één geïntegreerde omgeving. Met de suite is een centrale omgeving gerealiseerd, waardoor losse managementrapportages en analyses voor de verschillende informatieverstrekkende systemen niet langer nodig zijn. Software-implementator Newcom Information Systems heeft de analyse, ontwikkeling en implementatie van alle dashboards uitgevoerd.

"We hadden een aantal specifieke eisen voor het te ontwikkelen informatiesysteem. Het moest een centraal systeem worden, terwijl we niet direct afstand wilden doen van bestaande bronsystemen. Die koppeling was dus van belang, en Oracle had hier een zeer goed passende oplossing voor", aldus Bert Speetjens, Manager ICT en Innovatie van Waterschapsbedrijf Limburg. "Dankzij de lcd-schermen profiteren niet alleen de beleidsmedewerkers van de beschikbare informatie, maar blijft het hele bedrijf veel beter geïnformeerd. Het voltallige personeel is op die manier altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen."