Packard Bell introduceert eerste netbook met AMD-technologie

donderdag 2 juli 2009

Nijmegen, 2 juli 2009 - Packard Bell breidt zijn aanbod netbooks uit met de dot m/a, de eerste netbook gebaseerd op AMD-technologie voor optimaal mobiel gebruik. De uitvoering van de dot m/a is trendy en stijlvol door de afgeronde hoeken en hoogglans lak op de cover. De dot m/a is beschikbaar in twee uitvoeringen: zwart en rood.

Hotlinks
Foto’s in hoge resolutie

De dot weegt slechts 1,4 kilo en is hierdoor makkelijk mee te nemen. De harde schijf van 160 GB biedt veel opslagruimte en de ingebouwde 5-in-1 kaartlezer en drie usb-poorten maken het overzetten van foto's, filmpjes en andere documenten zeer gemakkelijk. Dankzij de 6-cellen batterij is de netbook tot vier uur achter elkaar te gebruiken.

De dot m/a is uitgerust met een 11,6-inch scherm. Dit scherm is niet alleen bijna 2-inch groter dan de meeste netbooks, maar biedt ook een hogere resolutie: 1366 x 768. Dit is gelijk aan de resolutie van een 15,6-inch notebookscherm, waardoor webpagina's bijvoorbeeld veel beter te bekijken zijn.

Overal internet
De dot m/a is zeer geschikt voor mobiele communicatie dankzij de ingebouwde Wi-Fi draadloze internetverbinding. Dankzij de geïntegreerde webcam, microfoon en Windows Live Messenger kunnen gebruikers overal videogesprekken voeren en chatten.

Het  gebruiksgemak is optimaal doordat het toetsenbord vrijwel
zo groot is als een normaal notebooktoetsenbord. Met het multi-gesture touchpad is met een enkele beweging makkelijk en intuïtief in te  zoomen op webpagina's en is snelle navigatie mogelijk.

Overige specificaties
De dot m/a is de eerste netbook op de markt die uitgerust is met de AMD Athlon 64  L110 low power processor, die speciaal is ontwikkeld voor optimale mobiliteit. Dankzij de ATI Radeon X1270 grafische chipset met 128 MB specifiek geheugen, biedt de dot m/a uitstekende grafische prestaties.

Extra software
Net zoals de andere dot netbooks van Packard Bell, is de dot m/a uitgerust met de volledige versie van Adobe Photoshop Elements 6. Hiermee is het eenvoudig blogs bij te werken, scrapbooks en fotoalbums te maken en online te delen met vrienden en familie.

De dot m/a is voorgeïnstalleerd met het Microsoft Windows Vista Basic of Windows Vista Home Premium besturingssysteem. De dot m/a ondersteunt tevens de Dolby sound Headphones-technologie voor een heldere geluidsweergave.

Prijs en beschikbaarheid
De dot m/a is vanaf vandaag beschikbaar via het retailkanaal van Packard Bell. De adviesprijs bedraagt 399 euro, inclusief BTW.