Cisco introduceert Smart Connected Buildings voor energie-innovatie

donderdag 2 juli 2009

Cisco Network Building Mediator verandert gebruik van energie

Amsterdam, 2  juli 2009 - Cisco komt met Smart Connected Buildings. Een nieuwe, ‘emerging’ technologie waarop Cisco zich richt als onderdeel van zijn visie op Smart+Connected Communities, een van de dertig aangrenzende marktgebieden die Cisco heeft geïdentificeerd. Cisco introduceert de eerste component van Smart Connected Buildings: Cisco Network Building Mediator. Dit is een oplossing om verschillende gebouwsystemen op elkaar aan te sluiten via een IP-netwerk en zo energie te besparen.

Hotlinks:
Smart Connected Buildings Website
Smart Connected Buildings op Cisco Live! 2009

Technische informatie over Cisco Network Building Mediator
Video: Wim Elfrink over Cisco en Smart Building Systems in de volgende fase van het internet
Hoge resolutiefoto's van de Cisco Network Building Mediator 2400


Met Smart+Connected Communities speelt Cisco in op de behoefte aan duurzame energie om zo tegemoet te komen aan de vraag van het toenemende aantal verstedelijkte gebieden. Cisco doet dit door een op het netwerk gebaseerde blauwdruk te leveren voor succesvolle slimme steden van de toekomst, die functioneren op basis van netwerkinformatie. 


De oplossing bouwt voort op Cisco's networked sustainability platform om energie-efficiency te bevorderen, nieuwe tools te creëren voor energiebewust stadsbeheer en draagt bij aan een betere kwaliteit van leven. Omdat het merendeel van de energie wordt geconsumeerd in kantoorgebouwen is Cisco van mening dat het netwerk een aanzienlijke impact kan hebben op de wereldwijde energiebesparing en vermindering van CO2-uitstoot. Dit kan door IT te integreren in Smart Connected Buildings.

Cisco Network Building Mediator
Een belangrijk onderdeel van Cisco Smart Connected Buildings is de Cisco Network Building Mediator. Dit is een oplossing om verschillende gebouwsystemen als verwarming, ventilatie, airconditioning, licht, elektra, beveiliging en renewables op elkaar aan te sluiten via een IP-netwerk. Hierdoor ontstaan slimme en energiebesparende gebouwen van de toekomst. Dit biedt gebouwbeheerders en -eigenaren nieuwe mogelijkheden voor energiebeheer, gebaseerd op beleid dat steekhoudend is voor de bewoners en gebruikers.


Met de Cisco Network Building Mediator kunnen gebouwbeheerders eenvoudig energiesystemen monitoren, meten en beïnvloeden terwijl ze tegelijkertijd in staat zijn technologieën op basis van zonne- en windenergie en brandstofcellen toe te voegen. Meer dan twintig technologiepartners voegen zich bij het Cisco Development Technology Program voor de Mediator om oplossingen en diensten te kunnen leveren voor Smart+Connected Communities. Daarnaast ontwikkelt Cisco een Authorized Technology Provider Program voor kanaalpartners en system integrators om de verkoop ervan te ondersteunen.

 

Wim Elfrink, chief globalisation officer en executive vice president Cisco Services: "Over drie tot vijf jaar maken meer dan drie miljard mensen gebruik van internet omdat meer en meer mensen naar stedelijke gebieden verhuizen. Cisco voorziet een toekomst waarin succesvolle communities en steden draaien op netwerkinformatie en waar informatietechnologie bijdraagt aan het efficiënter gebruik van energie. Steden van de toekomst, en veel innovatieve steden van nu, richten zich op de issues en kansen van deze nieuwe wereld door na te denken over het netwerk als het platform voor economische ontwikkeling, beter stadsbeheer en een verbeterde kwaliteit van leven. Alles wat aan het netwerk is gekoppeld in deze slimme communities kan groener."